Neamţ: Portret/ Dinu Georgescu: „Radioul este un microb care mi-a intrat în sânge“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A pornit ca un hobby, dar a făcut carieră în lumea undelor. Vocea sa este acum una emblematică pentru radioul nemţean.

Pentru Dinu Georgescu radioul înseamnă înainte de toate pasiune şi un stil de viaţă. A lucrat la Radio M Plus, la Radio Deea şi la Terra FM, unde este şi în prezent. Primii paşi, timizi, dar siguri i-a făcut în copilărie, când şi-a improvizat un mic studio acasă. Singurul ascultător era mama sa.

„Bubuia casa, dar mama m-a suportat şi chiar m-a susţinut. A ajuns să meargă ea prin oraş cu un proiect pentru boxe şi mi-a cumpărat toate componentele necesare ca să mi le fac“, îşi aminteşte Dinu.

„Piratul“ din liceu

Prima sa apariţie ca animator a fost la petrecerea de final de clasa a VIII-a, când a mixat pentru colegi. De acolo a fost numai un pas până la a-şi face propriul radio pirat, acasă. „Aveam un walkie-talkie şi emiteam prin el pentru câţiva amici de la blocurile vecine. Le puneam muzică şi dădeam dedicaţii. Le ofeream chiar şi premii constând în casete înregistrate de mine“, îşi aminteşte amuzat DJ-ul despre vremurile de pionierat. A stat o vreme în „ilegalitate“, până când o prietenă l-a „scos în lume“. Dinu a fost invitat să intre în direct la prima emisie a Radio M Plus.

Show pentru insomniaci

„Chiar îi mulţumesc lui Catrinel Cojocaru pentru că a avut curajul să lase un copil de clasa a X-a să facă radio. Am avut un top muzical, după care am trecut la un show de weekend. Se numea «Onomatopameniada de dimineaţă» şi ţinea până pe la trei dimineaţa, când oamenii erau mai mult decât adormiţi şi transformau show-ul în ceva foarte simpatic“, povesteşte animatorul de radio.

În clasa a XII-a a schimbat postul şi s-a angajat la Radio Terra, unde a moderat o linie de seară, în direct cu ascultătorii. „La Terra pot să spun că am învăţat cele mai multe lucruri şi am cunoscut profesionişti adevăraţi, care acum sunt nume cunoscute la marile radiouri din ţară. Am avut emisiuni trăznite: «Dinulu din priză», «Ora de rupere», singura oră care dura 120 de minute şi în care ascultătorii puneau şi ofereau cele mai trăznite întrebări şi răspunsuri. Apoi m-am reîntors la M Plus, unde am fost director de programe, apoi am plecat la Deea, tot director de programe“, îşi detaliază Dinu cariera.

Sinucigaşul în direct

Terra rămâne totuşi locul în care s-a simţit cel mai bine şi unde s-a întors. Aici a trăit emoţia de a avea un sinucigaş în direct. „Omul a avut un accident de muncă în urma căruia divorţase de soţie şi nu-şi putea vedea nici copilul. Ne-a sunat şi ne-a spus că vrea să se sinucidă şi am continuat să vorbim cu el în speranţa că renunţă la gândurile negre. Ascultătorii au intrat în direct pe o altă linie şi aşa am reuşit să-l facem să se răzgândească. După acea emisiune s-au împăcat şi sunt fericit că am reuşit să salvăm viaţa unui om şi să împăcăm o familie“, povesteşte emoţionat Dinu Georgescu.

Profil
Născut. 22 mai 1979, Reşiţa, judeţul Caraş Severin.
Studii. Facultatea de Relaţii Publice, Comunicare şi Asistenţă Socială, Universitatea „Al. I. Cuza“ Iaşi.
Familie. Căsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Cum vezi ascultătorul de radio de acum faţă de cel din urmă cu 10 ani şi cum va fi cel de peste 10 ani?
Acum este obosit şi îmbătrânit. Ascultă, dar nu mai vrea să se audă pe post, să-şi susţină ideile. Sunt momente în care speri şi vrei să-l simţi mai aproape, dar el nu se mai implică. Peste 10 ani, în schimb, cred că va exista un public specializat, împărţit pe breşe, un ascultător specific pentru radio.
Ce emisiuni ţi-ai dori să mai experimentezi?
Aş încerca un show de noapte, dar ştiu că nu mai fac faţă fizic. Sigur nu aş mai încerca o emisiune socială pentru că oamenii s-au învăţat numai să ceară, dar nu-şi pun niciodată problema că trebuie să şi ofere ceva.

Ce-i place
„Nu-mi concep dimineţile fără cafea şi ţigări şi niciodată nu aş refuza un fresh de fructe. Când am timp liber îmi place să citesc cărţi de specialitate, mai ales că sunt foarte puţine cărţi cu adevărat bune în acest domeniu şi când prind una nu o mai las din mână“, povesteşte Dinu Georgescu.

Ce nu-i place
„Nu suport lipsa de profesionalism, începând de la gunoierii care nu strâng mizeria din jurul tomberoanelor, la cei care bat cuie fără să se priceapă, până la cei care ocupă funcţii înalte“, spune DJ-ul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite