Neamţ: Portret/ Ana Maria Miron ridică haltere în drumul spre Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar două luni după debut a cucerit deja o medalie de aur şi a fost invitată în lotul naţional al României.

Ana Maria spune că a ajuns la haltere pentru că nu a avut rezultate notabile la volei, un sport pe care-l practica de patru ani. „Probabil că a fost un semn că la un moment dat va trebui să-mi descopăr adevăratul talent“, spune adolescenta.

Şi-a schimbat profilul la mijlocul lunii iunie, când antrenoarea de volei a convins-o pe Ana Maria să încerce halterele. „A fost ca o revelaţie. Am ştiut că aici o să rămân şi acum sunt mai convinsă ca niciodată“, completează tânăra sportivă.

Ţine-n mâini zeci de kilograme

Dovada că fata e făcută să ridice haltere a fost locul I cucerit la competiţia „Cupa Mării Negre“, desfăşurată la Constanţa. Pietreanca a intrat în concurs chiar în ziua în care a aflat de întrecere şi  a ridicat 35 de kilograme la stilul smuls şi 42 la aruncat.

„Plecasem de acasă să fac plajă, nu să câştig premii. După ce am concurat împotriva a 20 de fete, care practică acest sport şi de patru ani, şi am văzut că nu am fost strigată nici la premiul III, nici la II, am vrut să plec din sală. A fost cel mai frumos moment atunci când mi-am auzit numele la premiul I“, îşi aminteşte amuzată pietreanca.

Prestaţia ei nu a trecut neobservată. Reprezentanţii lotului naţional i-au propus pietrencei să se mute la Galaţi. „Mi-ar plăcea foarte mult să ajung să lupt în competiţii pentru România. Nu pot să spun decât că-mi doresc să mă întorc învingătoare şi să adun cât mai multe medalii în camera mea. Le-am pregătit deja locul“, a adăugat tânăra sportivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite