Neamţ: Portret/ Alex Rusu face atmosferă în cluburile pietrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a descoperit pasiunea pentru muzica electronică şi mixaje în urmă cu şase ani şi a reuşit să devină un nume în lumea DJ-ilor locali şi a tinerilor petrecăreţi.

Interesul lui Alex Rusu pentru muzică are rădăcini încă din copilărie. „În 1998, m-am înscris la cursurile de pian ale Şcolii Populare de Arte din Piatra Neamţ, pe care le-am finalizat trei ani mai târziu. Acel curs m-a ajutat până acum şi mă va ajuta să-mi îndeplinesc şi planurile de viitor. Vreau să ajung să fac producţie muzicală“, spune tânărul.

Deşi a început ca o joacă, pasiunea pentru muzică s-a transformat în principala ocupaţie a lui Alex. „Pe la 16 ani, am început să mixez împreună cu un prieten care-şi achiziţionase pick-up şi viniluri. După aceea, am început să organizăm mici evenimente pe la cafenele şi am fost încurajaţi de prieteni să continuăm“, povesteşte el.

Alături de DJ consacraţi

Primul eveniment de amploare la care a fost invitat să participe a fost în 2009, la o terasă-club din ştrand. „A fost o petrecere unde au venit mai mulţi tineri pasionaţi de muzica electronică - deep house, tech house, funk, muzică underground în general. Am avut emoţii. Nu ne aşteptam să vină atâta lume, dar pot să spun că în final chiar am avut succes, dovadă fiind şi reacţia publicului“, îşi aminteşte DJ-ul.

Au urmat mai multe petreceri prin cluburile din oraş, unde au participat şi DJ cunoscuţi pe plan naţional, precum Ali Nasser, Adrian Eftimie, Sebo, Kozo sau The Model. „Când am mixat în deschiderea DJ-ilor deja consacraţi, am primit diferite sugestii şi ponturi din partea lor, care m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc stilul şi m-au încurajat să continui“, povesteşte Alex.

A urmat experienţa din mai multe cluburi ieşene, dar şi cea de la a doua ediţie a festivalului local de muzică electronică „Stone Fest“, din 2009. „La început era o joacă, dar acum iau totul în serios. Mă documentez despre tot ce înseamnă muzica de gen, cumpăr ce mi se pare interesant, ascult foarte multă muzică încât să-mi pot forma stilul propriu şi să pot selecta ce mi se pare de calitate“, povesteşte tânărul.

Parteneriat cu Iaşiul

Deşi satisfacţiile materiale nu au apărut încă, pietreanul spune că este pasionat de ceea ce face şi speră să reuşească să schimbe şi viziunea celor din jur legată de muzica electronică şi de ceea ce presupune a fi DJ. „Acum am început o colaborare cu nişte DJ din Iaşi, iar pe viitor sperăm să încheiem astfel de colaborări şi cu DJ din alte zone ale ţării. Totodată, anul acesta sper să reuşim să organizăm noi cea de-a treia ediţie a festivalului «Stone Fest»“,a completat Alex Rusu.

Profil
Născut. 14 august 1988, Piatra Neamţ.
Studii. A absolvit Liceul Auto din Piatra Neamţ.
Familie. Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Spuneai că nu-ţi place România, te-ai gândit până acum să pleci din ţară?
Aş pleca în străinătate, în Germania, Spania sau Belgia şi mi-aş încerca norocul tot cu muzica. Nu vreau să renunţ niciodată la a fi DJ, indiferent dacă ar rămâne ca o pasiune sau dacă aş face o afacere din asta. E drept că la un moment dat s-ar putea să nu mai pot s-o fac, dar nici atunci n-aş renunţa la mixaj, ci m-aş rezuma la petrecerile cu prietenii.
De ce are nevoie un DJ?
În primul rând, trebuie să ai ureche muzicală şi înclinaţie spre aşa ceva. Pentru început, ar trebui să deţii măcar două pick-upuri, un mixer şi viniluri. Şi puţin noroc, să ai priză la public şi să te motiveze să continui.

Ce-i place
„În general, îmi place să ascult muzică indiferent de ceea ce fac. Muzica electronică rămâne marea mea pasiune. Însă mi-ar plăcea să-mi permit să călătoresc, să ajung în ţări precum Germania sau Franţa. Atunci când am timp şi am cu cine, îmi place să mai ies la un meci de baschet“, spune Alex Rusu.

Ce nu-i place
Tânărul spune că a început să nu-i mai placă ţara în care locuiesc. „Traiul este din ce în ce mai greu, sunt prea puţine satisfacţii, prea mulţi oameni trişti pe stradă. Se trăieşte numai pentru a munci şi se munceşte numai pentru a plăti dările la stat“, crede DJ-ul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite