Neamt: Portret/ Stephen Moisă vrea să ia trofeul la „Mamaia Copiilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micul interpret s-a calificat luna aceasta la faza finală a concursului naţional de pe Litoral cu „Durli-Durli-Da“, melodia lui Ştefan Bănică jr., cântăreţul său preferat.

La numai şase ani, Stephen Ionuţ Moisă a devenit o mică celebritate locală după mai multe apariţii pe scenele concursurilor de muzică şi la emisiunile de la televiziunile din oraş. La începutul lunii, băiatul a impresionat juriul la selecţia finală a concursului „Mamaia Copiilor“, la grupa de vârstă 6-9 ani. „A reuşit să-i convingă pe membrii juriului cu piesa «Durli-Durli-Da», interpretată de Ştefan Bănică Jr. şi compusă de Viorel Gavril. La grupa lui de vârstă, Stephen a concurat cu 74 de copii talentaţi din ţară“, spune Alina Apetrii, coordonatoarea clubului „Viva Allegria“ unde activează micuţul cântăreţ.


Merge la cursuri de muzică


Ca şi la preselecţia naţională, Stephen Moisă va evolua în iulie pe scena celui mai apreciat concurs destinat micilor interpreţi având o coregrafie specială susţinută de şase dansatoare. „Nu am emoţii atunci când sunt pe scenă în faţa copiilor, sau în emisiuni televizate“, spune sigur pe el Stephen. Înclinaţia artistică a copilului a fost descoperită de mama sa care a observat că micuţul era fermecat de muzică şi dans.


„Cel mai mult îi plăcea să fredoneze melodiile lui Pepe, iar acum e topit după fraţii Jonas şi Bănică Junior. De la patru ani merge săptămânal la cursuri de muzică unde a învăţat cum să-şi modeleze vocea şi să aibă prezenţă scenică“, declară Alina Moisă, mama copilului. Aflat la început de carieră, Stephen Moisă a cucerit deja la concursurile de profil din zona Moldovei câteva premii care i-au dat încredere.

A luat menţiune la Festivalul „Camena“ (Piatra Neamţ, 2010) şi premii la festivalurile „Neghiniţă“ (Bacău, 2010), „Comoara Moldovei“ (Bârlad, 2010), „Ghiocelul de Argint“ (Bârlad, 2011) şi la concursul „Mărţişor“ (Piatra Neamţ, premiul I în 2010 şi marele trofeu în 2011). La concursuri, Stephen a impresionat juriul şi audienţa atât cu vocea sa, cât şi cu mişcările scenice. Cei care i-au văzut evoluţiile confirmă că micul cântăreţ ştie să facă spectacol la fiecare apariţie.


Preferă piese ritmate


„Ştie să cucerească publicul în doar trei minute, cât durează o melodie. Captează rapid atenţia atât cu vocea, cât şi cu atitudinea sa dezinvoltă. Cu o singură excepţie, toate piesele sale sunt foarte ritmate“, mai spune Alina Apetrii. Băieţelul se descurcă bine şi în situaţiile critice. Un moment neplăcut s-a întâmplat în timpul unei emisiuni dedicate copiilor. „În ciuda faptului că nu se simţea bine fizic, a ţinut să-şi încheie melodia fără să se vadă că suferă din cauza disconfortului cauzat de durere“, încheie profesoara.

întrebări şi răspunsuri
Cum te pregăteşti pentru finala de la „Mamaia Copiilor“?
Înainte de concursul din iulie o să mai merg la un festival la Iaşi, „Music for Kids“. Ca şi la „Mamaia Copiilor“, o să fie o întrecere cu mai mulţi copii pe diferite categorii de vârstă. Cred că o să fie o pregătire bună înainte de finala de pe Litoral unde vor veni copii din toată ţara.
Ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place să joc teatru şi fac asta într-o trupă pentru copii. Am jucat până acum în trei spectacole: „Scufiţa Roşie“, „Hänsel şi Gretel“ şi „Micul Prinţ“, unde am interpretat rolul prinţului. În afară de muzică şi teatru îmi mai place să înot, iar de anul acesta merg la cursuri la piscină.

ce-i place
Băiatul este pasionat de colorat şi este atras de jucăriile sau poveştile cu prinţi şi prinţese. Din muzica românească îi plac Inna, Andra şi Smiley, iar interpreţii străini pe care îi ascultă frecvent sunt fraţii Jonas, Shakira şi Michael Jackson.
ce nu-i place
Stephen nu este atras de muzica populară şi nici de manele. Nu-i plac filmele horror şi nici maşinuţele, ca celorlalţi băieţi de vârsta lui. „Nu-mi plac maşinuţele de jucărie, îmi plac însă maşinile adevărate“, spune Ionuţ.

profil
născut. 21 iunie 2004, Dublin, Irlanda.
studii. Grădiniţa nr. 5 Piatra Neamţ, grupa pregătitoare.
familie. Mai are un frăţior în vârstă de 4 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite