Neamţ: Pompierii i-au învăţat pe copii cum să se comporte în caz de cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost învăţaţi ce să facă în cazul unui seism
Copiii au fost învăţaţi ce să facă în cazul unui seism

De Ziua Educaţiei, peste 100 de elevi au fost informaţi despre ce trebuie să facă în cazul unui sesim, în cadrul campaniei preventive „O casă sigură - o viaţă în plus "

Activităţile de informare preventivă pentru elevi au fost organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava", în colaborare cu Inspectoratul Şcolar.

Specialiştii Compartimentului «Pregătirea Populaţiei» au prezentat într-o manieră interactivă modul de comportare în caz de cutremur, precum şi alte reguli ce trebuie respectate pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă. Copiii au fost instruiţi şi asupra modului de apelare al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112.

„Toate activităţile cuprinse în cadrul acestei campanii naţionale de informare preventivă au drept public ţintă copiii din învăţământul preşcolar şi şcolar, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani. Odată educaţi şi informaţi de la vârste fragede există garanţia că la maturitate vor avea un comportament preventiv", a precizat plutonierul Irina Popa, de la Compartimentul «Pregătirea Populaţiei».

La final, copiilor le-a fost prezentată tehnica utilizată de pompierii militari pentru gestionarea diferitelor situaţii de urgenţă cu care se confruntă, incluzând exerciţii demonstrative.

Campania de informare preventivă se desfăşoară în perioada 01 octombrie - 31 decembrie în grădiniţele, şcolile şi căminele pentru copii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite