Piatra Neamţ: Pompierii au primit două autospeciale de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospeciala MAN are şi echipamente pentru descarcerare
Autospeciala MAN are şi echipamente pentru descarcerare

Parcul ISU Neamţ a fost îmbunătăţit astăzi cu echipamente moderne achiziţionate din fonduri europene.

Una dintre autospeciale va asigura intervenţia la accidentele de trafic greu precum şi în situaţiile de urgenţă care apar după un cutremur de magnitudine.

„Utilajul marca MAN este singurul din judeţ pentru intervenţiile în cazul unor accidente de TIR sau pe linia ferată", spune locotententul Sergiu Ţifui.

Autospeciala mică tip FRAP va fi folosită pentru incendiile şi intervenţiile din oraş. Maşina se poate strecura mai uşor pe străduţele înguste, are un rezervor de alimentare cu apă de numai 200 de litri, dar şi capacitatea de a se racorda la reţeaua de hidranţi.„De asemenea, maşina este dotată cu echipamente de descarcerare în situaţii de genul uşilor blocate la apartamente", mai spune ofiţerul de la ISU Neamţ.  

Autospeciala FRAP

În afara de cele două maşini care au fost preluate astăzi de ISU Neamţ, anul viitor vor mai fi aduse încă cinci autospeciale.

Pentru achiziţionarea acestor dotări, Consiliului Judeţean Neamţ a alocat 775.000 de lei. Suma reprezintă partea de cofinanţare a proiectului european în valoare totală de 30 de milioane de lei accesat prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară EURONESCT.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite