Neamţ: Poliţiştii locali sunt acuzaţi de exces de zel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful IJP Neamţ susţine că aceştia poartă cagule în mod abuziv şi că nu sunt pregătiţi pentru intervenţii în forţă. În replică, şeful Poliţiei Locale susţine că echipele sale sunt dotate regulamentar şi că purtarea măştilor este o măsură de protecţie pentru angajaţi.

Acuzele de la nivelul IJP Neamţ au fost formulate în urma demolării unei terase din Ştrandul Municipal, săptămâna trecută, când poliţiştii locali au intervenit cu cagule pe faţă. „Sub nicio formă nu au dreptul de a interveni cu mascaţi cu cagule“, a declarat  comisarul şef Dorel Manole, şeful IJP Neamţ. Acesta a adăugat că incindentul nu a fost singular.  „Au fost reclamate câteva situaţii de exces şi în Piaţa Centrală, care au fost dirijate spre Poliţia Municipiului“, a completat inspectorul şef. Nemulţumit de acţiune a fost şi administratorul terasei demolate. „Au intervenit abuziv şi exagerat, pentru că eu nu prezentam o ameninţare la adresa nimănui“, a spus Florin Catoreanu, administratorul terasei de la ştrand.

Şeful IPJ Neamţ mai susţine că relaţia cu Poliţia Locală este mai dificilă. Conform acestuia, în perioada de formare a poliţiştilor de la Locală, cele două structuri ar trebui să colaboreze, ceea ce nu se întâmplă. „Ei ar trebui să se regăsească cu efectivele lor lângă ale noastre, atât la ordine publică, cât şi pe linie rutieră, pentru formarea de echipe mixte, pentru că sunt într-o etapă de formare. Pe tot parcursul trimestrului I al anului s-a lucrat o singură săptămână împreună, în luna februarie, după care au motivat că au alte activităţi“, a încheiat şeful IJP Neamţ.

Copilul unui poliţist local, dat jos din autobuz

În replică, Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale, spune că echipa de intervenţie a fost dotată regulamentar. „Avem la bază Regulamentul de organizare şi funcţionare,  în care apare şi echipa de intervenţie, cu echipamentul ei şi în care se precizează şi măsura de protecţie a personalului cu cagulă“, a declarat Dumitru Crăescu.

Acesta susţine că a existat un caz în care copilul unui poliţist local a avut de suferit din cauză că se ştia unde lucrează tatăl. „Copilul unui poliţist local a fost dat jos din autobuz de un grup de ţigani, în cartierul Speranţa, pentru că tatăl lui este poliţist local. Nu vrem să speriem pe nimeni purtând cagule, ci vrem doar să ne protejăm“, a încheiat Dumitru Crăescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite