Neamţ: Poliţiştii îi vânează pe şoferii care au consumat alcool sau substanţe interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii vor fi verificaţi cu etilotestul (foto arhivă)
Şoferii vor fi verificaţi cu etilotestul (foto arhivă)

Campania „Alcohol / Drug" se desfăşoară începând de astăzi, 6 iunie, şi până pe 12 iunie.

Întreaga săptămână, poliţiştii rutieri din Neamţ vor face verificări în trafic în vederea combaterii accidentelor de circulaţie în care au fost implicaţi conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu alcoolemie peste limita legală, precum şi sub influenţa drogurilor sau a substanţelor interzise de lege.

În primele cinci luni din acest an, în judeţul Neamţ, au avut loc 10 accidente de circulaţie cauzate de şoferii care s-au urcat băuţi la volan. Nouă persoane au fost rănite uşor, iar alte zece au ajuns la spital în stare gravă.

În funcţie de rezultatul alcoolemiei, şoferii riscă să primească amenzi de la 603 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru trei luni, până la pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Tot astăzi, la nivelul întregii ţări, va avea loc o acţiune de control în trafic privind transportatorii în comun. Scopul acţiunii este reducerea riscului de producere a accidentelor colective şi eliminarea activităţilor ilicite din domeniul transporturilor publice de persoane. Se vor urmări gradul de ocupare al autoturismelor, modul de funcţionare al instalaţiilor de iluminare-semnalizare, starea anvelopelor şi vor fi sancţionaţi şi şoferii care sunt prinşi vorbind la telefonul mobil în trafic.

Printre neregulile descoperite de obicei în transportul în comun se numără supraaglomerarea maşinilor şi neemiterea legitimaţiilor de călătorie, pentru ambele contravenţii fiind prevăzute amenzi cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite