Neamţ: Poliţiştii i-au speriat pe hoţii de lemne de la Orbic cu focuri de avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii din comuna Români au fost atacaţi cu topoare de către cei surprinşi tăind lemne în pădure

Incidentul a avut loc luni după amiază în timp ce poliţiştii din comuna aflată la graniţa cu judeţul Bacău erau în patrulare cu mai mulţi proprietari de terenuri din pădure. În punctul denumit „Dealul Cireşului" aceştia au surprins nouă persoane din cartierul Orbic al oraşului Buhuşi care tăiau lemne şi le încărcau în căruţe.  

Fiind somate să-şi înceteze activitatea, respectivele persoane au fugit abandonând doi cai şi materialul lemnos, după care, călare şi ameninţând cu topoarele, s-au îndreptat către agenţii de poliţie pentru a-şi recupera caii", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În situaţia creată un agent de poliţie a folosit armamentul din dotare, şi a tras un foc în plan vertical pentru a-i speria pe agresori. Aceştia au fugit abandonând caii şi lemnele tăiate care au fost confiscate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea persoanelor implicate şi luarea măsurilor care se impun.

În urmă cu opt ani, în urma unei razii a Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă a făcut-o în cartierul Orbic, localnicii i-au atacat pe poliţişti cu topoarele, iar trei dintre ei au fost grav răniţi. În urma conflictului doi atacatori au fost împuşcaţi mortal, iar alte două persoane au fost rănite.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite