Neamţ: Poliţiştii din Bicaz, înghesuiţi ca sardelele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camere înguste, pereţi crăpaţi şi infiltraţii sunt doar câteva dintre problemele sediilor de Poliţie din mediul rural. Chiar şi atunci când au un sediu nou, oamenii legii au probleme la locul de muncă pentru că sunt nevoiţi să se înghesuie în clădirile vechi aşa cum se întâmplă la Bicaz.

Apărătorii legii din Bicaz aşteaptă de cinci ani ca mândreţea de clădire în care ar trebui amenajate birourile să fie finalizată şi dată în folosinţă. Între timp însă, sunt nevoiţi să se înghesuie în spaţii improprii, în vechea clădire. 

„Actualul sediu este destul de mic, există birouri în care lucrează şi câte patru oameni. În plus, nu are o sală de şedinţe, ceea ce la noua construcţie există din proiect", a declarat Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ.

În aceste condiţii, şedinţele de comandă, care au loc în fiecare săptămână, sunt ţinute cu ofiţerii în picioare, într-o încăpere mai largă.Noul sediu, o construcţie cu arhitectură modernă şi termopane, a fost ridicat în proporţie de 85%.

Solicitările pentru fonduri, rămase fără răspuns

Lăsată în conservare de mai mulţi ani, clădirea se degradează pe zi ce trece. Mai multe geamuri au fost sparte de persoane necunoscute, iar pe diferite porţiuni ale pereţilor, tencuiala a început să cadă. Reprezentanţii IJP Neamţ spun că noul sediu nu a fost finalizat din cauza lipsei banilor. „Investiţia aparţine integral Ministerului Administraţiei şi Internelor şi este construită în proporţie de 85%. Mai sunt de realizat racordarea la utilităţi, dotarea cu mobilier şi unele amenajări exterioare, cum ar fi un nou gard, un garaj şi un sistem de iluminat", a precizat purtătorul de cuvânt Bădeanu.

Perspectiva inaugurării noului spaţiu este însă incertă. „Am făcut demersuri în fiecare an spre a se aloca suma necesară pentru finalizarea investiţiei, dar, deocamdată, n-am primit niciun răspuns", a declarat Cătălina Bădeanu.

Aproximativ 200.000 de euro mai sunt necesari pentru terminarea clădirii.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a alocat fonduri începând cu 2006 în valoare de aproape un milion de euro pentru noul sediu al Poliţiei Orăşeneşti Bicaz.

Lucrările au fost încredinţate firmei Ticonstruct SRL Piatra Neamţ. „Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ nu a recepţionat lucrarea, ea se află în custodia constructorului", a mai spus Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite