Neamţ: Poliţistă înjurată şi ameninţată cu cuţitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de la Postul de Poliţie Icuşeşti l-a somat cu şase focuri de armă pe  agresorul beat care a rupt-o la fugă în pădurea din spatele casei.

Oana M., agent de poliţie la Postul comuna Icuşeşti a fost nevoită să facă uz de armă pentru a-l prinde pe Constantin Arteni, de 31 de ani, un localnic care a ameninţat-o şi i-a adresat injurii. Scena s-a petrecut după ce G. Ciprian, de 34 de ani, le-a sesizat poliţiştilor că a fost ameninţat de Arteni cu un cuţit. Agresorul fusese scos din sărite pe motiv că Ciprian l-ar fi pârât pădurarilor că fură lemne din pădure. 

Agentul de poliţie s-a deplasat acasă la persoana reclamată şi a fost întâmpinată în faţa porţii de bărbatul deja tulburat de băuturile alcoolice consumate. „Supărat că i s-au cerut relaţii cu privire la cele întâmplate i-a adresat agentului injurii, expresii obscene şi ameninţări cu acte de violenţă. Apoi a scos un cuţit şi s-a apropiat de agentul de poliţie cu intenţia de a-l lovi", a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Nevoită de împrejurări, poliţista a fost nevoită să folosească armamentul din dotare şi a tras două focuri de avertisment în plan vertical. Bărbatul a aruncat cuţitul în curte şi a fugit.

„Pentru că nu s-a supus somaţiei de a rămâne la faţa locului, agentul de poliţie a făcut din nou uz de armă, trăgând alte patru focuri în plan vertical", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Bărbatul a fugit în pădurea din apropierea casei, dar o echipă operativă de la Poliţia municipiului Roman l-a depistat pe Arteni în casa unei rude din satul Mesteacăn.

Pe numele bărbatului cercetat în stare de libertate au fost întocmite două dosare penale. Unul este pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi port fără drept de armă albă, iar celălalt pentru infracţiunile de ultraj şi port, fără drept, de armă albă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite