Neamţ: Pleacă stranierii, se reaprind semafoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii spun că aglomeraţia din intersecţia Orion va dispărea abia după ce nemţenii se vor întoarce la muncă peste graniţă. Dispozitivele luminoase au fost stinse în cursul lunii august, odată cu venirea acasă a stranierilor. Acestea vor fi reaprinse la sfârşitul lunii.

Aglomeraţia din intersecţia de la „Orion“ rămâne pentru autorităţile locale cea mai grea problemă de gestionare a circulaţiei rutiere din oraş. Deşi s-au montat semafoare, s-a ajuns la concluzia că acestea mai mult încurcă circulaţia din cauza cozilor imense care se formau. Din acest motiv, în august, dispozitivele au fost scoase din funcţiune.


Se caută soluţii


Până în prezent s-au găsit două modalităţi de rezolvare a situaţiei. Prima este legată de prezenţa stranierilor în oraş. Reprezentanţii Primăriei sunt convinşi că, după ce aceştia vor pleca, numărul maşinilor se va reduce şi, în consecinţă, vor putea da drumul la semafoare fără a se mai forma cozi.


„A fost o perioadă foarte aglomerată cauzată de revenirea stranierilor acasă în concedii şi fenomenul a amplificat aglomeraţia din trafic“, a spus  Radu Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei. A doua soluţie ar fi construirea unui sens giratoriu, dar investiţia ar costa mult prea mult pentru a fi suportată din bugetul local. În plus, acest lucru ar presupune şi devierea reţelelor electrice, măsură considerată mult prea complicată. În consecinţă, cei de la Primărie au hotărât resemaforizarea intersecţiei.


„Mai uşor fără semafor“


„Semafoarele vor redeveni active pentru că soluţia înfiinţării unui sens giratoriu în zonă nu este viabilă. Maşinile de trafic greu ar avea dificultăţi să depăşească un astfel de rond şi s-ar crea ambuteiaje“, a completat reprezentantul autorităţii locale. Măsura propusă nu este însă pe placul şoferilor care, în lipsa semaforizării, susţin ei, traversau mult mai uşor intersecţia.


„Dimineaţa, când intram în oraş, trebuia să stau la cozi câte un sfert de oră ca să trec de intersecţie şi să ajung în centru. După ce s-au închis semafoarele, nu se mai formau cozi atât de mari“, spune pietreanul Marian Timofte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite