Neamţ: Plata căldurii, motiv de zâzanie printre pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au rămas la sistemul de stat de încălzire trebuie să plătească bani în plus, chiar dacă au ţevile din locuinţă izolate sau nu.

Locuitorii de la bloc sunt nevoiţi să suporte cheltuieli pentru căldura pierdută în spaţiile interioare comune, după o metodologie legiferată, la mijlocul anului trecut, de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Proprietarii de centrale termice sunt nemulţumiţi că trebuie să suporte costuri în beneficiul celor rămaşi în sistemul public de termoficare, iar cei rămaşi în sistemul centralizat sunt nemulţumiţi că, pe lângă consumul indicat de repartitoare, trebuie să suporte costuri pentru ţevile care le trec prin casă.

Costuri de 500 de lei în plus
În Asociaţia de proprietari 4 C6 din centrul oraşului este nemulţumit chiar preşedintele acesteia, Filip Constantea. „Eu am centrală termică proprie şi am izolat ţevile sistemului centralizat care îmi trec prin apartament. Totuşi, conform metodologiei ANRSC, trebuie să plătesc în plus pentru că în bloc există reţea alimentată de la centrala publică“, a spus Filip Constantea. Conform acestuia, în blocul administrat de asociaţia pe care o conduce, se regăsesc mai multe situaţii.

„La trei camere, în ultima întreţinere afişată, apartamentele care au centrală termică proprie şi ţevile de la sistemul public neizolate plătesc în plus 200 de lei. Cele care au centrală termică proprie şi ţevile izolate plătesc 35 de lei în plus. Apartamentele fără centrală termică cu repartitoare plătesc în plus 160 de lei“, a precizat preşedintele asociaţiei.

Reclamaţii la Primărie
După calculele făcute de acesta, numai pe tronsonul pe care locuieşte el, format din etaje de trei camere suprapuse de la parter până la etajul opt, în apartamentele rămase la sistemul centralizat, costurile suplimentare pentru căldură sunt de 500 de lei. „Eu nu pot să nu repartizez aceste costuri în plus, pentru că nerespectarea acelui ordin al ANRSC este caz penal“, a încheiat Filip Constantea.

Într-o asociaţie vecină, 2 Bis, în care se află doar blocul C3 din Piaţa Ştefan cel Mare, mai mulţi proprietari au făcut o petiţie la Primărie, cerând să se facă un audit al repartizării costurilor pentru căldură. „Petiţia semnalează mai multe nereguli“, a precizat Tiberiu Uţă, proprietarul desemnat să depună petiţia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite