Neamţ: Pietrenii profită de vremea frumoasă în Cheile Bicazului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu au vrut să stea în case şi nici să iasă la grătar cu familia au ales ca destinaţii de weekend Lacul Roşu şi Cheile Bicazului.

„Sâmbătă am fost în Chei cu prietenii şi chiar erau mulţi turişti. Astăzi plănuiesc să ies la un grătar la Almaş sau să mergem până la Lacul Cuiejdel. Am văzut că de săptămâna viitoare revin ploile, aşa că am spus să profităm acum de vremea frumoasă", a spus elevul Alexandru Iftimia.

Pe lângă munte, o altă atracţie pentru turişti este Lacul Roşu. Format prin bararea naturală a apelor pârâului Bicaz, în 1837, este cel mai mare lac natural montan din ţară, care impresionează prin cioturile copacilor care ies din apă.

Singura nemulţumire a turiştilor de weekend sunt drumurile de acces până la Cheile Bicazului. „Nu vom putea face profit din turism dacă nu investim. De fiecare dată când merg pe acest traseu am impresia că nu mai ajung cu maşina întreagă şi asta nu mi se pare normal, mai ales că se tot încearcă promovarea zonelor turistice", crede pietreanca Elena Oancea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite