Neamţ: Pietrenii îşi cumpără sănătatea în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două săptămâni, la o farmacie din oraş, cel puţin o sută de locuitori şi-au făcut card pentru a lua pastile pe datorie. Împrumutul este fără dobândă, se acordă pe câteva luni, iar banca care eliberează cardurile este „recompensată“ de farmacişti cu un comision.

Într-un domeniu caracterizat de lipsa banilor suficienţi pentru pacienţi, farmaciştii au găsit o strategie care să vină în sprijinul tuturor: pietrenii să aibă acces oricând la medicamente, iar farmaciştii să aibă rulaj financiar lunar. Este vorba despre vânzarea medicamentelor în rate.

„Dăm banii în patru rate“

Silviu Guţu este unul dintre clienţii care a luat medicamente pe datorie. „Am o rudă grav bolnavă care locuieşte la ţară şi care nu-şi permite să plătească medicamentele atât de necesare. Sistemul cu ratele este convenabil pentru că nu plătim niciun fel de dobândă şi dăm banii în patru tranşe lunare. Am fost salvaţi de multe ori din situaţii neplăcute“, a spus Silviu Guţu. În cazul lui sunt cel puţin o sută de persoane care nu mai au probleme cu aprovizionarea lunară cu pastile, chiar dacă n-au toţi banii necesari.

„Situaţia este simplă: pacientul îşi face un card la banca cu care noi colaborăm. Acesta va funcţiona ca un card de credit, pe baza căruia pacienţii vin să-şi cumpere medicamentele de la noi, iar suma totală o vor achita la bancă în mai multe rate, în funcţie de posibilităţile fiecăruia. Cred că este o colaborare de  care toată lumea este mulţumită“, a declarat farmacistul Ilie Echim.

Toată lumea câştigă

În această afacere, reprezentanţii farmaciei plătesc băncii un comision negociat. „Cred că cel mai mult se bucură pensionarii, cei care îşi drămuiesc banii cu atenţie şi care ar fi mulţumiţi să-şi poată lua tratamentul care pe unii îi ţine în viaţă“, a completat Ilie Echim. Succesul ratelor pentru pastile i-a încurajat pe farmacişti să-şi extindă planurile de afaceri.

„În curând vom avea o linie specială pentru produse dedicate copiilor şi una pentru doamne. Vor avea posibilitatea să cumpere atât medicamente, cât şi produse pentru îngrijire cu plata la termen. Credem că va fi o surpriză plăcută“, au completat reprezentanţii farmaciei.

Andreea Pântea, gestionar: În curând, în ritmul ăsta, poate ne vom lua şi mâncarea tot în rate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite