Neamţ: Pietrenii boicotează parcarea de la Piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu-şi permit să plătească 1 leu de fiecare dată când merg la cumpărături blochează străzile adiacente. Comercianţii cred că acesta este principalul motiv pentru care mulţi pietreni aleg să-şi facă cumpărăturile din supermarketuri, unde clienţii parchează gratuit.

Şoferii pietreni care ajung în Piaţa Centrală încearcă să fenteze taxatorii parcând maşinile pe strada cu sens unic care asigură accesul pe strada Baltagului. Traficul intens şi zecile de autoturisme lăsate pe ambele părţi ale drumului îngreunează ieşirea din zona comercială şi pun la încercare nervii celor care se aventurează să stea la cozi.

Pietrenii care se folosesc de autoturismul propriu când îşi fac cumpărăturile la piaţă spun că taxa de 1 leu este prea mare pentru condiţiile oferite. „Nu este corect să vin în piaţă de două ori în aceeaşi zi şi să mi se ceară bani de fiecare dată“, a spus Irina Ghineţ, şofer.

Cei mai afectaţi de situaţie sunt micii întreprinzători din hală. „Mai nou, nici noi nu avem voie să ne parcăm maşinile aici, deşi plătim chirie pentru standurile de sus. Este o bătaie de joc la adresa noastră. Iar clienţii ne ceartă pe noi că plătesc parcarea şi ne spun că nu o să mai vină“, a spus supărat Ion Vornicu, un comerciant din piaţă.

Reprezentanţii societăţii care administrează parcarea de la Piaţa Centrală cred că suma este cât se poate de avantajoasă. Pentru comercianţii care doresc să-şi ţină maşinile aproape de locul de muncă singura soluţie rămâne abonamentul. „Eu administrez o parcare, nu ţin cont de numărul maşinilor comercianţilor. Ei îşi pot face abonamente“, a declarat Vilhelm Sfarghie, administratorul societăţii Xdata Soft.
Un abonament pentru o zi la Xdata Soft costă 6 lei, iar cel valabil 30 de zile ajunge la 80 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite