Neamţ: Pietrenii bagă bani în pastilele de slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi medicamentele sunt scumpe, zeci de pietreni intră zilnic în farmacii şi cumpără pilule-minune.

Pietrenii s-au obişnuit să cumpere diverse pastile şi ceaiuri care „topesc“ kilogramele în plus înainte de concediu fără să ceară sfatului unui specialist.  Ioan Tănase este unul din naivii care a crezut în miracolul unor pastile promovate în reviste. „Am comandat tratamentul pentru două luni şi am luat pastilele în speranţa că voi slăbi repede. După două luni de tratament, regim şi mişcare, m-am cântărit şi am văzut că am slăbit numai două kilograme“, spune pietreanul.

„Să nu păţească şi alţii“
În schimb, bărbatul a rămas fără 200 de lei şi cu o sensibilitate la orice medicament. „Ştiu că nu am cum să cer vreo despăgubire, dar măcar să nu mai păţească şi alţii ca mine. Se pot îmbolnăvi mai rău, chiar pe banii lor“, a completat Ioan Tănase.

Medicamentele sunt accesibile oricui pentru că nu se eliberează pe reţetă. „Eu nu fac sondaj la clienţi, să văd de unde au aflat şi dacă sunt sănătoşi. Treaba lor ce risc îşi asumă, eu nu am timp de aşa ceva“, a spus Alina Marcu, vânzătoare într-un magazin de produse naturiste. 

De obicei, clienţii care se decid să-şi schimbe înfăţişarea rapid sunt atraşi de mirajul pastilelor fără să mai ţină cont de costuri. „Vin şi cer direct pastile, spun că au auzit de la cunoştinţe că funcţionează. Unele sunt foarte scumpe, dar oamenii nu par să fie deranjaţi de preţ“, a pus Ana Marinică, o altă vânzătoare.

Femeile sunt cele care caută tratamentele minune. Mina Cozma, o tânără de 24 de ani, a recurs la metoda slăbitului rapid. „Vreau să plec la mare şi nu am nici timp şi nici dispoziţia de-a merge la sală zilnic“, a spus tânăra.

Specialiştii sfătuiesc persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus să apeleze la un nutriţionist. „Foarte multe ceaiuri pentru slăbit conţin uleiuri volatile care sunt deosebit de toxice pentru organism, în special la femei. O plantă de evitat este «mărul lupului», care intră în conţinutul acestor produse şi induce tulburări ale metabolismului“, a explicat Bianca Fodor, biolog.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite