Neamț: Oliver Batîr este la un pas de câștigarea Naționalelor de Escaladă-Bouldering

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a cuceri titlul, sportivul trebuie să se claseze între primii patru competitori la etapa care are loc în acest weekend la Iași.

Campionatul Național se desfășoara sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă după un calendar care a cuprins șase etape de calificări în care practicanții acestui sport au luptat pentru a obține un loc în finale.

„Cei calificați au avut la dispoziție trei etape de campionat pentru a cuceri titlul din acest an. Oliver Batîr a câștigat primele două etape de la București și are șanse mari să câștige campionatul în urma etapei de la Iași", spune Ionuț Ștefănescu, membru al clubului Freestyler Piatra Neamț.

Oliver Batîr escaladează stânci de peste 25 de ani (PORTRET)

Grație punctajului maxim obținut din primele două etape, sportivul nemțen ar deveni campion național dacă va reuși să se claseze în primii patru sportivi la Iași

Oliver Batâr are 39 de ani și este președinte al clubului de escaladă Freestayler Piatra Neamț. Anul trecut, pietreanul a avut cea mai buna prestație dintre sportivii români angrenați în etapele de Cupă Mondială la concursurile din Elveția, Marea Britanie, Rusia și Olanda.

La  finalele Campionatul Național au mai fost calificați și sportivii Andrei Nuțu-Manea, Răzvan Vartic și Adrian Mamina, toți legitimați la cubul Frestyler Piatra Neamț.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite