Neamţ: Pieţarii pietreni cer clemenţă la chirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80 de comercianţi au semnat o petiţie prin care cer reducerea de urgenţă a chiriilor, după ce tariful a fost majorat cu 11% în primăvară.

Comercianţii din Piaţa Centrală a municipiului ameninţă cu închiderea spaţiilor pe care le au în chirie. Aceştia se plâng că nu mai au cu ce plăti dările către societatea Urban, cea care administrează pieţele din oraş.

Precupeţii îi acuză pe administratorii societăţii că au majorat în martie chiria pe metru pătrat cu 11%, în vremuri în care proprietarii de spaţii comerciale înţeleg situaţia economică şi nu se mai aşteaptă la profituri uriaşe.

Semnături de protest

Mulţi dintre pieţari se plâng că în ultima lună au adus bani din economiile proprii pentru a achita datoriile către administraţia pieţei. Doi dintre ei au tras obloanele afacerii şi au renunţat la spaţiile închiriate la etajul Pieţei Centrale.

„Nu se poate să facem comerţ de drag. Noi nu avem altă sursă de venit din care să trăim. Oamenii nu mai vin în piaţă, aleg să cumpere din supermarket, iar în timpul ăsta noi trebuie să ne plătim chiriile“, a spus Mioara Baciu, unul din comercianţii răpuşi de cheltuieli.

Jalba pieţarilor a ajuns şi pe biroul conducerii societăţii Urban. „Înţelegem perfect situaţia. Nu am cum să comentez decizia de majorare a chiriilor pentru că a fost luată înainte ca eu să ajung pe acest post“, a explicat Ioan Olaru, directorul societăţii Urban.

Peste 80 de comercianţi au semnat o adresă prin care solicită reducerea de urgenţă a chiriilor la spaţiile pieţei. În hala din centrul urbei, majoritatea precupeţilor sunt decişi să renunţe la afacere dacă administraţia nu ia o decizie în favoarea lor.

„Sincer, cred că avem o mare problemă dacă ne pleacă chiriaşii. Putem ajunge în situaţia de a împărţi cheltuielile de administraţie la mai puţini, rezultând astfel sume şi mai mari. Subiectul este primul pe ordinea de zi în Consiliul de Administraţie de săptămâna viitoare, când vom ajunge cu siguranţă la o înţelegere pe cale amiabilă“, a concluzionat Ioan Olaru. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite