Neamţ: Piese de teatru la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul va fi închis de săptămâna viitoare pentru restaurare, dar şefii instituţiei nu ştiu încă unde se vor juca piesele. Cel mai probabil, sediul Consiliului Judeţean va adăposti temporar actorii.Şefii TT spun că s-ar mulţumi şi cu o sală de clasă.

Proiectul de restaurare şi punere în valoare a zonei istorice Curtea Domnească şi a Teatrului Tineretului (TT) a fost demarat la începutul acestei luni, iar lucrările de reabilitare trebuie terminate în mai puţin de patru ani. Primele obiective vizate au fost Turnul Clopotniţă şi Muzeul de Artă, iar următoarea pe lista reabilitărilor este clădirea TT-ului.

Teatrul va fi închis începând cu săptămâna viitoare, după premiera spectacolului „Eu te iubesc, eu te omor“, programată în acest weekend. Deşi mai au o săptămână până ce vor trebui să elibereze clădirea, actorii şi conducerea teatrului nu ştiu unde se vor muta.

„Nu ne permitem chiria la Casa de Cultură“

„Sper să nu fie ultima premieră pentru Teatrul Tineretului, ci numai ultima de dinaintea reabilitării. Încă nu ştim unde ne vom muta. Avem spaţiu de depozitare, dar nu avem o sală unde să putem juca. Negociem cu cei de la Casa de Cultură, dar nu ne putem permite să plătim chiria pe care o cer ei“, a spus Liviu Timuş, directorul TT. Actorii îşi păstrează speranţa şi îşi doresc să nu lipsească prea mult din faţa publicului pietrean.

„Ne dorim să se găsească o sală cât mai bună şi într-o zonă centrală pentru ca oamenii să continue să vină la spectacole. Noi, actorii, nu suntem panicaţi încă pentru că aşteptăm să vedem ce soluţii se găsesc“, a declarat Victor Giurescu, actor la Teatrul Tineretului.

O sală de şedinţe din CJ

În căutarea unei noi săli de spectacole, directorul TT spune că s-ar mulţumi şi cu o sală de clasă. „Nu putem juca teatru oriunde. Avem nevoie măcar de o încăpere cât o sală de clasă, unde să putem face un teatru studio. Sperăm să se găsească o soluţie pentru ca brand-ul Teatrul Tineretului să nu dispară“, a adăugat Liviu Timuş.

Consiliul Judeţean (CJ)Neamţ este instituţia care finanţează activitatea teatrului din Piatra şi care trebuie să decidă unde vor juca actorii până la finalizarea restaurării.

„În proporţie de 99%, cred că se vor muta la Consiliul Judeţean. Vom demara cât mai curând lucrările pentru amenajarea unei scene şi a tot ceea ce mai trebuie. Vom folosi şi pentru şedinţe sala respectivă , dar nu strică dacă avem şi o sală de spectacole la Consiliu“, crede Vasile Pruteanu, preşedintele CJ Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite