(FOTO) Peste 1200 de nemţeni din Dămuc și Bicaz Chei sunt izolați de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o oră după miezul nopții, torenții de munte s-au revărsat peste DN15C.

UPDATE ora 7.15 A fost deblocat Drumul Național 15C, spre Lacu Roșu se circulă pe un singur fir

În urma intervenției echipelor de la ISU Neamț mobilizate de la Detașamentul din Târgu Neamț, a fost redat circulației drumul național 15C. 

image

„Circulația a fost reluată pe un singur fir, dar drumul este afectat de aluviuni și materialul lemnos adus de ape”, a spus căpitanul iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În urma precipitațiilor abundente din zonă, comuna Dămuc și satul Ivaneș din comuna Bicaz Chei nu mai sunt alimentate cu energie electrică, rețelele fiind afectate.

După amenințarea Siretului, și nemțenii din partea de vest a județului au probleme cu furia naturii. Peste 400 de familii din comuna Dămuc și 800 din comuna Bicaz Chei au fost nevoite să iasă din case la o oră după miezul nopții și să se retragă în zonele mai înalte din calea torenților formați în urma ploilor căzute noaptea trecută.

image

„S-au format viituri puternice pe pârâul Dămuc și pe râul Bicaz, iar Drumul Național 15C este afectat pe o porțiune de 8 kilometri", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Echipele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-au mobilizat acum în zonă pentru a asigura deblocarea drumului. La fața locului sunt mobilizate și autoritățile, prefectul județului și primarii celor două localități.

image

„În acest moment drumul dinspre Bicaz spre Lacu Roșu este închis circulației și așteptăm să se retragă apele. O situație deosebită avem cu transportul unui cetățean din satul Huisurez, comuna Dămuc, care trebuie dializat", a mai spus căpitanul Jugan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite