Neamţ: Turiştii blocaţi pe Ceahlău au fost găsiţi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratul de zăpadă de pe Ceahlău a ajuns la 15 centimetri, iar vântul bate cu putere
Stratul de zăpadă de pe Ceahlău a ajuns la 15 centimetri, iar vântul bate cu putere

Salvamontiştii au căutat patru turişti blocaţi de viscol, dar au descoperit şi alte persoane rătăcite în apropierea vârfului Toaca.

UPDATE: ora 15.40 Turiştii au fost găsiţi şi conduşi la cabana Dochia

Echipa Salvamont Neamţ a reuşit să-i identifice pe cei patru turişti care au anunţat că sunt blocaţi pe Ceahlău. Pe lângă cei patru tineri au mai fost găsite alte două grupuri, în total 19 persoane, care aveau dificultăţi de deplasare pe traseul dinspre Toaca spre cabana Dochia.

"Erau studenţi din Iaşi veniţi în excursie pe munte. Au intrat în culoarul de vânt unde viteza este de peste 100 km/h, şi atunci s-au speriat şi au sunat la 112. Chiar dacă temperatura este de doar minus 8 grade, puterea vântului face ca frigul resimţit să fie ca şi când ar fi minus 37 de grade", a spus Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Turiştii au fost conduși de salvamontişti la cabanele Dochia şi Fântânele.

---------------------

Cei patru turişti au anunţat prin serviciul unic de urgenţă doar faptul că sunt blocaţi pe munte, în apropierea vârfului Toaca şi că nu se mai pot deplasa din cauza vântului puternic şi a vizibilităţii reduse.

"O echipă a plecat de la cabana Dochia şi a pornit căutarile. Înainte să ne spune ce vârste au, şi de unde sunt, legătura celor care au sunat la 112 s-a întrerupt. Cel mai mare pericol pentru ei este vântul puternic pentru că există riscul de îngheţ", spune Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite