Neamț: Patru localități afectate de inundațiile de noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piatra Neamț au căzut 59,6 litri/mp, iar 80 de gospodării din satul Munteni sunt izolate din cauza inundării drumului comunal din Văleni.

Cele mai afectate localități în urma inundațiilor de noaptea trecută au fost satele Miron Costin (comuna Trifeşti), Români, Munteni și David (comuna Văleni) şi cartierul Dărmăneşti din municipiul Piatra Neamţ.  În cursul dimineţii de marți, în urma revărsării pârâului Româneşti pe raza localităţii Miron Costin, 7 locuinţe au fost inundate şi două persoane în vârstă, cu dizabilităţi, au fost evacuate de către pompierii militari.

Ploile au adus noroiul de pe Cozla în calea șoferilor

Conform măsurătorilor efectuate de specialişti, cantităţile de precipitaţii căzute după miezul nopţii pe teritoriul judeţului au fost: Piatra Neamţ - 59,6 l/mp, Toaca - 17,7 l/mp, Roman - 27,6 l/mp, Târgu Neamţ - 42.60 l/mp.

Din cauza inundării drumului comunal DC 181 Moreni - Munteni, pe o distanţă de 0,5 km, 80 de gospodării din satul Munteni sunt izolate, accesul la acestea putându-se realiza după retragerea apelor. Tot în comuna Văleni, pe DJ 157 A Văleni - David, ca urmare a ruperii unui pod, 60 de gospodării din satul David sunt izolate parţial, accesul la acestea putându-se realiza pe rute ocolitoare, prin satul Bârgăoani.

„Forţe şi tehnică din cadrul inspectoratului sunt dislocate în toate zonele care se confruntă cu probleme. Efectivele care acționează pentru înlăturarea efectelor inundațiilor sunt 70 de ofiţeri și subofiţeri cu 7 autospeciale, 3 motopompe,  două bărci pneumatice și două autocamioane", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În municipiul Piatra Neamţ, pompierii militari intervin pentru evacuarea apei din subsolurile unor blocuri situate pe străzile Nicolae Iorga şi Ulmilor, precum şi din două curţi inundate pe străzile Hangului şi 1 Decembrie 1918.

„Am solicitat o monitorizare atentă a evoluţiei  fenomenelor hidrometeorologice, mai ales în contextul în care s-ar putea produce şi creşteri de debite şi niveluri pe anumite cursuri de apă, ca urmare a precipitaţiilor căzute în amonte", a precizat prefectul Mihai Archip.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite