Neamţ: Patron acuzat de contrabandă şi evaziune cu alcool şi ţigări, reţinut la Săbăoani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au confiscat peste 60.000 de ţigări şi 232 de litri de alcool deţinute fără documente de provenienţă într-un magazin din comuna nemţeană.

În urma percheziţiei efectuate luni dimineaţă la magazinul firmei administrate de I. Adrian, poliţiştii au descoperit cantităţile de 22 litri de alcool dublu rafinat fabricat şi îmbuteliat în Ucraina, fără banderole de marcaj, 110 litri de rom şi 40 litri de vodcă de producţie România, neetichetate şi fără banderole de marcaj.

Pentru întreaga cantitate de alcool I. Adrian nu deţinea documente de proveninţă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, de către Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Neamţ. Cei 172 de litri de alcool au fost ridicaţi în vederea confiscării", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Tot în urma percheziţiilor, a fost găsită cantitatea de 60 litri de coniac cu banderole de marcaj românesti, pentru care administratorul nu deţinea documente de provenienţă, fapt pentru care acesta a mai primit o amendă în valoare de 500 de lei, iar întreaga cantitate a fost confiscată.

La magazinul mixt poliţiştii au găsit şi 3.088 de pachete de ţigări, de proveninţă Republica Moldova şi Ucraina, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializare de ţigarete, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite