Neamţ: Pasajulul-sperietoare, traversat cu frică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini pietreni se încumetă se meargă prin singura trecere subterană din oraş
Puţini pietreni se încumetă se meargă prin singura trecere subterană din oraş

Singura trecere subterană din oraş, în apropierea Spitalului Judeţean, arată ca un platou de filmare pentru un horror. La doi ani de la modernizarea spaţiului, modulele comerciale şi reţelele electrice sunt vandalizate, iar pereţii sunt tapetaţi cu graffiti.

Trecătorii care se încumetă să traverseze prin pasajul „Pietricica“ sunt nevoiţi să ignore atmosfera sumbră din spaţiul subteran. Doar cei care trec zilnic pe aici sunt obişnuiţi cu tunelul care arată ca după război, de parcă cineva şi-a propus să nu lase un metru pătrat nevandalizat. „Cel mai mult mi-e frică să trec seara, pentru că toate neoanele sunt distruse, au rămas doar firele electrice atârnând“, spune pietreanca Maria Postolache.


Poliţiştii pândesc cerşetorii


Cei mai precauţi preferă să ocolească toată intersecţia din zona Spitalului Judeţean, chiar dacă trebuie să traverseze de trei ori zebrele mutate la distanţă de rondul giratoriu. Asta pentru că, după lăsarea întunericului, trecătorii sunt întâmpinaţi de oamenii străzii care se aciuiază pe lângă pasajul pietonal pentru că vadul e profitabil.


„În ultima perioadă am reuşit să-i mai alungăm de acolo după ce am făcut pânde şi razii în zonă. Totuşi, cerşetorii se întorc pentru că sunt încurajaţi chiar de cetăţenii care le dau bani şi de mâncare. Dacă lumea nu i-ar băga în seamă nu ar mai fi încurajaţi să cerşească“, spune Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare.


Bătaie de joc pe bani publici


În urmă cu doi ani, Primăria a cheltuit aproape 130.000 de lei pentru reparaţii şi transformarea pasajului într-o zonă cu caracter comercial. A fost renovat tot spaţiul şi cele două intrări, s-au construit module din aluminiu pentru vânzarea produselor, însă investiţia nu a avut şi rezultatul dorit.


„Au fost organizate două licitaţii pentru comercianţi şi nu s-a prezentat nimeni. Intenţionăm să mai organizăm una la care preţul de concesionare pe metrul pătrat să fie redus pentru a atrage interesul“, spune Gabriel Muraru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ. Este greu de crezut însă că la cum arată acum pasajul, licitaţia va avea succes dacă autorităţile nu vor igieniza.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite