Neamţ: Pasajul auto subteran blochează Centrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarea jumătate de an, cât vor dura lucrările la acest obiectiv, şoferii trebuie să aleagă două rute ocolitoare. Centrul oraşului va fi blocat timp de 15 luni pentru că, pe lângă amenajarea pasajului auto pe sub pământ, se va lucra şi la extinderea Curţii Domneşti.

De luna viitoare, şoferii vor trebui să evite zona centrală a oraşului. Amenajarea pasajului subteran va bloca circulaţia pe bulevadrul Ştefan cel Mare, din dreptul Bisericii „Trei Ierarhi“ până la Primărie.


„Startul lucrărilor la pasajul subteran se dă pe 25 mai, iar începând cu 31 mai traficul din zonă va fi blocat pentru şase luni. Şoferii pot opta pentru două rute ocolitoare: din strada Calistrat Hogaş spre Mihail Sadoveanu sau din Alexandru cel Bun spre Mihail Sadoveanu“, a precizat Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ. Doar riveranii vor avea acees în zonă.


Locuri de parcare şi spaţii comerciale


„E o zonă circulată şi cred că decizia va enerva pe mulţi. Dacă va fi blocat numai şase luni, cred că ne descurcăm, numai să nu se prelungească, aşa cum se întâmplă de fiecare dată la noi în ţară. Nu ştiu ce rost are pasajul, dar de un pietonal chiar e nevoie în oraş şi la Curtea Domnească mi se pare mai potrivit decât în Piaţa 22 Decembrie“, a spus economistul Radu Ploscă.


Lucrările trebuie finalizate în cel mult 15 luni. Valoarea proiectului este de peste 31,3 milioane de lei , din care 25,8 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. „Pasajul subteran se va întinde de la Biserica «Trei Ierarhi» până la sediul Primăriei şi va fi structurat pe două niveluri. La fiecare nivel vor exista câte 32 de locuri de parcare pentru maşini de capacitate mică, dar şi locuri de staţionare pentru autocare. Zona de deasupra va fi pietonală şi va reprezenta o extindere a Curţii Domneşti“, a adăugat Vlad Tudor. În pasaj va fi şi un grup sanitar public, dar şi un spaţiu comercial pentru achiziţionarea de ghiduri turistice ale oraşului sau ilustrate cu principalele obiective de la poalele Pietricicăi.


Proiectul prevede şi schimbarea aleilor pietonale din parc, amenajarea de noi spaţii verzi şi de umbrare. Şoferii care vor dori să se plimbe pe jos în Centru vor putea lăsa autoturismul în pasaj şi vor ieşi din subteran în faţa Muzeului de Etnografie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite