Neamţ: Pârtia Cozla reînvie cu sporturi extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii vor să prelungească durata de funcţionare a pârtiei şi organizează concursuri săptămânale de snowboard şi schi.

Pentru a doua săptămână consecutiv, pârtia din Piatra Neamţ va deveni centrul de atracţie al sporturilor de iarnă. Mâine după amiază, practicanţii întrecerilor cu placa pe zăpadă sunt aşteptaţi să-şi demonstreze abilităţile la prima ediţie a întrecerii „Open Snowboard – Paralel Slalom“. „Participanţii se vor întrece în regim de viteză, câte doi, pe trasee paralele amenajate cu porţi speciale pentru snowboarderi. Sistemul de concurs prevede eliminarea directă, iar competiţia se va desfăşura pe categorii distincte: amatori şi profesionişti“, a declarat Andrei Dina, directorul societăţii Perla Invest, administratorul pârtiei.

Premii de 1.000 de euro

Organizatorii se aşteaptă ca întrecerea să fie atractivă atât pentru concurenţii care se vor bate pentru premiile în numerar în valoare totală de 1.000 de euro, cât şi pentru publicul spectator. Un prim pas în popularizarea sporturilor extreme a fost realizat cu o săptămână în urmă când a avut loc o competiţie de sărituri cu placa de snowboard .

„Am beneficiat de una din cele mai mari rampe din ţară“, a precizat Dana Steleuan, coordonatorul sportiv al competiţiei „Snowboard Big Air Contest“ desfăşurate pe Cozla. Organizatorii speră ca şi de această dată să revină la Piatra Neamţ concurenţi din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Maramureş şi din judeţele Moldovei care au luat parte la întrecerea de vinerea trecută. În ciuda ninsorii care a căzut din abundenţă în prima parte a acestei săptămâni, administratorii pârtiei spun că nu au renunţat să asigure un supliment de zăpadă artificială.

Sporturi de iarnă şi în luna lui Mărţişor

„Tunurile de zăpadă merg în continuare în fiecare noapte pentru a menţine un strat optim pe pistă. În această perioadă grosimea medie a stratului de zăpadă este situată între 40 de centimetri şi un metru. Noi am vrea să împingem sezonul sporturilor turistic pe pârtie încă trei săptămâni, adică până la jumătatea lunii martie“, a adăugat directorul Andrei Dina. Săptămâna viitoare, pe pârtia Cozla va fi organizat un slalom uriaş destinat doar schiorilor pe categorii de vârstă şi stadiu de pregătire diferenţiate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite