Neamţ: Părinţii ocupaţi aleg cluburile after-school

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se împrietenesc repede cu ceilalţi colegi de la club
Copiii se împrietenesc repede cu ceilalţi colegi de la club

Copiii îşi fac la centru temele date de învăţători, apoi socializează sau învaţă lucruri noi sub îndrumarea specialiştilor.

Cluburile after-school din oraş au început să fie din ce în ce mai căutate de părinţii care nu au timpul necesar pentru a avea grijă de proprii copii. „Chiar dacă toţi se confruntă cu problema banilor în această perioadă, la noi toate locurile sunt ocupate deja şi nu s-a retras niciun copil. Funcţionăm deja de cinci ani“, a spus psihologul Gabriela Zamă, managerul unui club after school.

Clubul, o a doua familie pentru micuţi
De luni până vineri, copiii din clasele primare sunt luaţi de la şcoală şi duşi la club, unde se schimbă în haine comode, iau masa, se relaxează puţin, după care îşi fac temele pentru şcoală. „Avem 12 copii în două grupe, organizate în funcţie de vârstă, care lucrează cu două învăţătoare. De trei ori pe săptămână avem şi cursuri de limba engleză, care se fac diferit faţă de cele de la şcoală, abordând situaţii din viaţa de zi cu zi“, a adăugat psihologul.

Chiar dacă preţurile sunt mari pentru bugetele multor părinţi, pietrenii preferă această variantă în loc să-i lase pe micuţi în faţa calculatorului ori să plătească sute de lei pentru o bonă care nu reuşeşte să suplinească rolul educatorului.

„Acolo socializează, îşi fac temele, sunt supravegheaţi şi stau împreună cu alţi copii. Mă gândesc serios să-mi duc fetiţa la un astfel de club când va intra în clasa I pentru că ştiu că nu voi avea timp prea mult pentru a o ajuta cu toate“, recunoaşte economista Elena Iosub, mama unei fetiţe de şase ani.

Îşi descoperă şi dezvoltă talentele
Capacitatea clubului nu este foarte mare, tocmai pentru a se putea asigura fiecărui copil atenţia de care are nevoie. Timpul petrecut la club este de şase ore în fiecare zi, exceptând weekend-ul, şi, după terminarea temelor pentru şcoală, micuţii învaţă să se exprime, îşi descoperă talentele, şi le valorifică sub îndrumarea specialiştilor.

„Cred că cel mai mult contează că îi pregătim pe copii pentru viaţă. Învaţă să exprime ceea ce simt şi să înţeleagă care sunt responsabilităţile lor şi ce se aşteaptă de la ei. Săptămânal, lucrăm pe fiecare sentiment în parte. Săptămâna aceasta vorbim despre tristeţe şi bucurie“, a mai spus Gabriela Zamă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite