Neamţ: Părintele Iustin serbat de credincioşi la vârsta de 92 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mănăstirea de maici Acoperământul Maicii Domnului, situată la un kilometru distanţă de lăcaşul de la Petru Vodă, a devenit astăzi loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi care au ţinut să-l serbeze pe părintele Iustin Pârvu.

Oamenii s-au pornit la drum dis de dimineaţă în speranţa că vor avea ocazia să primească binecuvântarea duhnovnicului şi pentru a-i ura viaţă lungă.

Neamţ: Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii Petru Vodă

„Anul trecut, părintele Iustin a fost internat la Cluj în preajma sărbătorilor de Paşte, şi ne-am rugat cu toţii pentru sănătatea lui. După ce a revenit la mănăstire el a primit mai rar vizitatori în chilia sa, deoarece medicii i-au recomandat mai multă odihnă", spune Iulian Popa, unul din pelerinii care îl vizitează de câte ori are ocazia pe Iustin Pârvu.

Părintele Arhimandrit s-a născut în satul Petru Vodă pe 10 februarie 1919, într-o familie de ţărani, iar la 17 ani a intrat în viaţa monahală la schitul Durău.

În vremurile comuniştilor a fost întemniţat în închisorile din Roman, Suceava, Văcăreşti, Jilava şi Aiud până la vârsta de 45 de ani. După ce a fost eliberat a fost preot la mănăstirile Secu şi Bistriţa. În anul 1991 a ctitorit Mănăstirea Petru Vodă, iar în anul 2000 a ridicat schitul pentru maici de lângă mănăstire, o casă de educaţie pentru copii şi un azil pentru bătrâni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite