Neamţ: Parcările din intersecţii pun şoferii în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto se plâng că marcajele pentru locurile de staţionare îi lasă fără vizibilitate şi încurcă traficul. Pietrenii îi consideră vinovaţi pe cei de la firma Parking, care au marcat zonele de parcare regulamentară prea aproape de intersecţii.

Şoferii care sunt nevoiţi să circule zilnic pe străzile oraşului sunt revoltaţi de poziţionarea parcărilor din intersecţii, care sunt din ce în ce mai periculoase pentru ei şi pentru pietoni.

„Pe strada Alexandru Lăpuşneanu colţ cu Mihail Sadoveanu, dacă vin dinspre Liceul Economic, nu mă pot asigura. Nu pot trece de intersecţie decât dacă ies foarte tare în faţă, riscând să lovesc maşina care vine dinspre Palatul Copiilor“, a spus Mircea Toma, unul dintre locatarii din zonă.

Unii pietreni dau vina pe cei de la societatea Parking, care marchează locurile de reşedinţă chiar la baza intersecţiilor, încurajând astfel de practici.
„Există contracte care trebuie reziliate. Însă oamenii solicită parcări în aceste locuri, iar dacă nu le facem contract tot acolo vor parca şi apar astfel discuţii între cei care achită taxele şi cei care parchează gratis“, a declarat Laurenţiu Dulamă, directorul Parking. În acelaşi timp, reprezentanţii Parking spun că vinovaţi de situaţie se fac cei care staţionează în locuri care nu sunt marcate, în zone unde şi oprirea este interzisă. De aici, rezolvarea problemei intră în competenţa Poliţiei Rutiere.

Vizibilitate zero

„Colegii acţionează des pe această linie, pentru a combate astfel de practici în trafic, iar cei care sunt prinşi riscă să fie sancţionaţi“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Problema de care se plâng şoferii pietreni nu este una izolată. În realitate, mai toate parcările din Piatra Neamţ sunt adevărate probe de foc pentru şoferii care se văd nevoiţi să se descurce fără a vedea dacă pot merge mai departe în siguranţă.

„Aceeaşi situaţie este şi la intersecţia Ion Negre cu Liliacului sau Titu Maiorescu cu ieşire în strada Bistriţei şi multe altele. Îi poţi înţelege pe cei care stau câteva minute, dar văd aceleaşi maşini în fiecare zi. Este prea de tot“, adaugă Florin Ciocan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite