Neamţ: PORTRET/ Bianca Marin face benzi desenate în stil japonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din clasa a VI-a este elevă la Liceul de Artă din Piatra Neamţ. Tot de atunci a început să-şi creeze o lume animată. Bianca face benzi desenate şi creează personaje de animaţie, care adună mulţi fani pe un site specializat pe artă, unde semnează cu pseudonimul B1Da.

A trecut de la creion la mouse-ul calculatorului, dar acum lucrează pe o tabletă grafică. „Am început să fac benzi desenate cu creionul pe jumătăţi de coli de scris, după care am trecut pe calculator, cu mouse-ul. Însă apoi am primit cadou o tabletă grafică, o suprafaţă dreptunghiulară pe care lucrez cu un fel de stilou şi de unde calculatorul preia desenul în format digital“, explică adolescenta.

Eroi dintr-o lume paralelă

Primele personaje erau normale, spune Bianca. „La început, personajele mele nu aveau puteri supranaturale, se duceau la şcoală, vorbeau între ele şi dădeau naştere la situaţii mai mult comice“, îşi aminteşte eleva. Acum, eroii desenaţi trăiesc într-o lume paralelă.

„Personajul principal este Toki, un copil rămas fără părinţi care moşteneşte de la tatăl lui capacitatea de a se transforma într-un leu alb. Este foarte zâmbăreţ şi bate la cap pe toată lumea. Duşmanul lui cel mai mare este Saburo, iar cel mai bun prieten este Hitori, care în limba japoneză înseamnă «singur»“, ne introduce în lumea personajelor ei tânăra grafician. Aflată la vârsta viselor, Bianca nu crede că va renunţa la pasiunea ei. „Dacă mă satur de acest gen, aş vrea să fac desene animate şi chiar să mă specializez în acest domeniu, urmând o secţie de profil la o facultate de arte“, mărturiseşte adolescenta.

Din clasa a VI-a, tânăra a abordat stilul japonez. „Îmi plac desenele animate, mai ales cele ale lui Walt Disney. Mă simt cel mai bine în stilul japonez. Nu-mi plac personajele americane de felul lui Spiderman“, spune tânăra.

Profil

Născută: 25 decembrie 1993, Constanţa.
Studii: Este elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamţ.
Familie: Are o soră mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
Ce ţi-a plăcut cel mai mult în călătoriile tale?
Am fost foarte marcată de prima capitală europeană pe care am văzut-o, Londra. Totul acolo mi s-a părut extraordinar. Oamenii, în primul rând, pentru că nu sunt apăsaţi de griji, sunt senini. Arhitectura este uimitoare, iar şoselele nu au gropi. Însă englezii mi se par „pe invers“ faţă de noi, începând cu volanul maşinilor, care este pe dreapta, şi continuând cu toate celelalte.
Cum te simţi când desenezi?
Îmi place foarte mult să desenez şi dintr-o nevoie fizică, pentru că această ocupaţie mă destresează, mă face să mă simt mult mai bine.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite