Neamţ: PORTRET/ Andrei Neboisa, alpinistul care escaladează moda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul administrează o firmă de alpinism utilitar, dar caută să-şi facă un drum şi în modelling. În plus, are în plan să urmeze şi Facultatea de Teatru şi Film.

A intrat în lumea modei mai mult din joacă şi pentru a experimenta un domeniu nou. „Prietenii mă tachinau şi îmi spuneau că am ţinută de fotomodel. A fost ca o provocare şi m-am gândit că nu ar fi rău să încerc să pozez profesionist“, recunoaşte tânărul.

A abandonat informatica

Viitorul şi l-a văzut cu totul altfel atunci când a intrat la Liceul de Informatică din Piatra Neamţ, una dintre cele mai apreciate unităţi de învăţământ din oraş.

„Mi-a plăcut mult matematica, dar nu am găsit ceea ce căutam în informatică, aşa că la scurt timp după ce am terminat studiile am pornit o afacere. Cu un prieten am înfiinţat o firmă de alpinism utilitar, iar eu mă ocupam de partea administrativă“, povesteşte Andrei.

Pietreanul nu a abandonat nici acum preocupările în domeniul afacerilor şi îşi conduce singur firma. În paralel cu activitatea economică, îşi face timp şi pentru şedinţele foto la agenţie. „Fără falsă modestie, cred că sunt fotogenic şi calitatea aceasta este esenţială dacă vrei să devii imaginea unui produs, oricare ar fi acesta. Podium nu cred că o să fac pentru că nu am calităţile fizice necesare, în condiţiile în care se caută modele foarte înalte“, mai spune Andrei Neboisa.

Tânărul crede că cel mai mult i se potriveşte zona de publicitate foto şi video în care se caută modele masculine cu expresivitate. „În industria noastră de publicitate sau de modeling se pune mai mult accentul pe modelele feminine, dar în străinătate raportul e aproape de paritate cu bărbaţii. Cred că ţine şi de gradul de dezvoltare a produselor destinate exclusiv bărbaţilor. Nu mă refer doar la cosmetice, ci şi la îmbrăcăminte, încălţăminte sau accesorii precum ceasurile sau bijuteriile“, este de părere Andrei.

Vrea să devină actor

Tânărul are în plan să dea admitere la Facultatea de Teatru şi Film. „Mă interesează să urmez o şcoală de actorie pentru că mă poate ajuta pe viitor. Nu ascund că mă văd jucând în filme sau în reclame la TV“, recunoaşte Andrei. Este conştient însă că pentru a-şi atinge şi acest ţel va trebui să muncească mult, mai ales pentru a trece de probele practice.

„Am ureche muzicală, am ritm, dar vocea nu e atuul meu“, a încheiat tânărul.

Profil
Născut: 22 iulie 1983, Piatra Neamţ.
Studii: Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ.
Familie: Este necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Ce calităţi trebuie să aibă un bărbat ca să apară în pictoriale publicitare?
Nu cred că trebuie neapărat să te naşti pentru aşa ceva. Consider că prin muncă poţi să ajungi să pozezi. Este adevărat că trebuie să fii fotogenic şi să lucrezi constant la sala de forţă ca să ai grijă de corpul tău.
Cum te simţi în faţa aparatului foto?
Încerc să mă coordonez cu fotograful care ştie mai bine atitudinea pentru poze. La şedinţe nu am trac în faţa camerei. Chiar dacă sunt interesat să am cât mai multe apariţii, mai selectez din oferte, nu accept orice propunere. Încerc să mă inspir şi din ceea ce e pe piaţa de showbiz şi să aduc mereu originalitate în apariţiile mele.

Ce-i place
Lui Andrei îi place să călătorească şi este pasionat de lecturile autobiografice. „Cel mai mult îmi plac cărţile de filosofie şi îi citesc pe Eliade, Liiceanu, Pleşu şi Cărtărescu“, spune pietreanul. Nu renunţă nici la jocul Tetris pe care l-a descoperit în urmă cu aproape zece ani.

Ce nu-i place
Tânărul nu este atras de muzica heavy metal. Nu suportă să vadă în farfurie mâncărurile tradiţionale româneşti care au în componenţă multă grăsime, precum borşurile sau sarmalele. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite