Neamţ: PORTRET/ Teodora Sava, vocea care l-a fermecat pe Mihai Trăistariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai puţin de un an de când s-a lansat, Teodora a cucerit publicul şi juriile din concursurile de interpretare pentru copii.

Teona, aşa cum îi spun părinţii şi colegii, a fost remarcată pentru calităţile sale vocale încă de când mergea la grădiniţă. „Sora Monica, o măicuţă care se ocupa de copiii de la grădiniţa Fundaţiei Vincenzina Cusmano a sesizat că fetiţa noastră are o voce deosebită. Ea i-a compus şi i-a imprimat primele melodii“, povesteşte Mihai Sava, tatăl copilei.

Pentru părinţi a fost un imbold să se ocupe de educaţia muzicală a Teodorei, iar în toamna anului trecut au luat legătura cu profesorul Lucian Sitaru, cel care coordonează grupul «Camena».

Primul premiu cucerit a fost locul al treilea obţinut la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii «Fiero», desfăşurat la Bucureşti în luna ianuarie a acestui an. „Atunci am cântat piesa «Noi visăm o lume mai bună» compusă de Cristian Alivej“, îşi aminteşte Teona. Au urmat şi alte succese, dar cel mai mândră este de  Festivalului de muzică uşoară pentru copii şi tineret «Camena», desfăşurat în aprilie la Piatra Neamţ.

Invitată la „Cerbul Junior“

„În faţa publicului, Mihai Trăistariu, care era preşedintele juriului, a recunoscut că a fost impresionat de felul în care a cântat Teodora şi i-a acordat premiul «Revelaţia Festivalului». Tot atunci, compozitorul Dan Dimitriu i-a făcut invitaţia de a susţine un recital la ediţia din acest an a concursului Cerbul de Aur Junior“, spune Mihaela Sava, mama fetiţei.

Teodora s-a remarcat şi în cadrul grupului «Camena», cu care a obţinut Premiul Special al TVR pentru cel mai bun show la «Mamaia Copiilor» şi locul al II-lea  la «Cerbul de Aur Junior». Vacanţa Teonei continuă să fie plină de evenimente muzicale următorul fiind festivalul „Liga Campionilor“, o competiţie organizată de Mihai Trăistariu.

Profil
Născută
. 27 noiembrie 2001, Piatra Neamţ.
Studii: Trece în clasa a III-a la Şcoala nr.5 din Piatra Neamţ.
Familie: Este singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Ce gen de melodii cânţi la concursuri?
Cele mai multe sunt melodii lente, pentru că îmi scot mai mult vocea în evidenţă. În plus, mă pot mişca mai mult pe scenă. La început am avut ceva emoţii când trebuia să cânt în faţa publicului, dar acum mă simt în largul meu.
Ce cântăreţi favoriţi ai?
De la noi îmi place mult vocea Luminiţei Anghel. Una dintre piesele lansate, „Şansa e de partea mea“, am preluat-o şi eu în repertoriu. Dintre artiştii străini îmi place mult Michael Jackson. Chiar dacă n-am avut ocazia să-i ascult toate melodiile şi să-i urmăresc concertele, ţin minte că am plâns mult atunci când a murit.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite