Neamţ: Orare afişate şi staţii acoperite, abia în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutele microbuzelor au fost bătute în cuie pentru următorii şase ani, dar investiţiile vor începe abia la anul.

După doi ani de improvizaţii, răstimp în care au fost bombardaţi cu reclamaţii de la cetăţeni, şefii din Primărie flutură victorioşi hârtiile cu noile trasee aprobate de Consiliul Local.

„12 firme au licitat şi câştigat nouă trasee principale şi 11 secundare, care acoperă în totalitate oraşul şi zonele din apropiere. Fiecare firmă a licitat o sumă care vizează planul de investiţii. A fost unul dintre criteriile de acceptare“, a spus Ludmila Armaşu, reprezentantul Serviciului de Comunicare din cadrul Primăriei.

Refugii cu hărţi

Nici vorbă de investiţii în această toamnă. Dacă ar fi să credem noile promisiuni ale celor responsabili de transportul public, abia din vara anului viitor turiştii care vor ajunge la Piatra Neamţ vor vedea hărţi cu obiectivele oraşului şi programe luminoase afişate în fiecare staţie.

„Suma minimă pe care firmele trebuie s-o investească în fiecare staţie este de 2.500 de lei. Unii au dat mai mult, alţii au păstrat suma. La încheierea contractului au fost obligaţi să dea 25% din valoarea sumei licitate pentru semnarea înţelegerilor cu viitoarele firme care se vor ocupa de hărţi şi panouri informative“, a declarat Ioan Cucoreanu, directorul societăţii Urbtrans.

Alături de montarea de panouri luminoase cu harta oraşului, Urbtrans promite şi acoperirea staţiilor unde la acest moment pietrenii care circulă cu mijloacele de transport în comun aşteaptă microbuzele în ploaie.

„Aşteptăm pe la «oprirea interzis㻓

„A trecut peste un an de când am trimis şi eu o solicitare la Primărie. De când au fost schimbate traseele pe care circulă microbuzele sunt foarte multe locuri unde aşteptăm printre maşinile parcate pe interzis, fără vreun acoperiş sau indicator. Dacă plouă e mai rău, că nu avem nici măcar unde ne adăposti“, a spus George Corfu, un pietrean care circulă zilnic pe traseul Bloc 40 - Sarata.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite