Neamt: Oază de linişte în inima pădurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul redeschis în Neguleşti are 50 de locuri pentru turişti
Hotelul redeschis în Neguleşti are 50 de locuri pentru turişti

Staţiunea Neguleşti a fost redeschisă după ce a stat în paragină timp de două decenii. Locul este renumit pentru proprietăţile curative ale izvoarelor din jur şi frumuseţea cadrului natural.

Staţiunea Neguleşti este situată în comuna Piatra Şoimului, la 25 de kilometri de municipiul Piatra Neamţ şi la 10 kilometri de oraşul Roznov. După două decenii de uitare, staţiunea a fost readusă la viaţă pentru a atrage turiştii. „Inaugurarea capacităţii de cazare s-a făcut în luna iunie, după ce s-au obţinut toate autorizaţiile de funcţionare“, a spus Puiu Anghel, directorul staţiunii.


Oamenii locului, mai ales cei trecuţi de prima tinereţe, abia aşteaptă să-i primească pe oaspeţii veniţi din toate judeţele ţării. „De când eram copil, ştiu de la părinţii mei cât de cunoscută şi de importantă era staţiunea asta. Venea lumea din toată ţara. E bine că, în sfârşit, cineva s-a gândit să investească aici“, a spus localnicul Mihai Ilarie.


Hotel cu 50 de locuri


Turiştii care ajung la Neguleşti se pot caza în regim hotelier în pavilionul A, unde sunt amenajate 50 de locuri. Hotelul mai dispune de bar şi restaurant. Izvoarele din zonă sunt excelente pentru tratarea afecţiunilor oculare, ginecologice şi nu numai. Cei care aleg staţiunea Neguleşti pentru petrecerea timpului liber mai pot găsi în apropiere un mic lac de baraj natural, „Veselarul“, format în urmă cu 70 de ani ca urmare a unor alunecări de teren.
Tot în zonă poate fi vizitată spectaculoasa cascadă „Duras“, formată pe pârâul Calu, sau stânca legendară de care se leagă numele comunei Piatra Şoimului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite