Neamţ: O fetiţă în vârstă de cinci ani rămasă singură acasă şi-a căutat mama care petrecea la nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul care umbla pe uliţele satului noaptea, pe un ger de minus 21 de grade, a fost găsit de o familie din vecini  

Citiţi şi:

Braşov: Tren deraiat la Malnaş Băi

Operatorii privaţi de transport şi-au anulat cursele în ţară

Mama fetiţei, în vârstă de 24 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, plecase sâmbătă seara la o nuntă în comuna Costişa, după ce copilul a fost lăsat în grija unei mătuşi. Femeia care trebuia să stea cu micuţa Amalia a plecat mai târziu la aceeaşi petrecere şi a lăsat copilul cu o verişoară de 16 ani şi cu un băiat de zece ani. La ora 21.30 cei doi tineri au plecat pe rând din casă, lăsând copilul dormind. Au revenit după cinci ore, dar fetiţa dispăruse.

Ei au căutat-o până la ora 4.00 după care l-au anunţat pe concubinul mamei fetei, care a sunat la 112, iar poliţiştii s-au mobilizat de urgenţă", a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Un echipaj de salvare, nouă poliţişti de la Piatra Neamţ cu un câine de urmă,   un ofiţer psiholog, echipe de la  I.S.U. şi Jandarmi au ajuns de urgenţă în comună. De asemenea, a fost anunţat să fie pregătită, în caz de nevoie, o echipă Salvamont.

Fetiţa fusese însă găsită în jurul orei 2.00 de un vecin care a dus-o acasă la el. Soţii Leuştean i-au dat de mâncare şi apoi au culcat-o. Dimineaţă, la ora 6.00 bărbatul le-a spus poliţistilor că fetiţa este la el acasă. Echipajul medical care a consultat-o a stabilit că fetiţa nu avea nevoie de internare.

Mama fetei, gravidă în luna a noua a aflat de dispariţie abia dimineaţă, când s-a întors de la nuntă. Femeia a refuzat sa stea de vorbă cu poliţiştii sau cu psihologul care voia să-i explice consecinţele faptelor sale.

Cazul a intrat în atenţia poliţiei şi a fost comunicat şi Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite