Neamţ: Noile radare patrulează pe şoselele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radarele de tip nou, montate pe cele 10 Loganuri primite de Poliţia judeţului, au intrat în serviciu, oficial, începând de astăzi

Marţi la prânz, echipamentele au fost prezentate populaţiei prin intermediul presei. Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ spune că aceste radare, marca Autovision, nu pot fi detectate decât când este prea târziu pentru şoferul care a depăşit viteza legală. Într-o primă fază, înregistrarea este făcută doar audio-video.

Înregistrarea de tip radar porneşte automat atunci când aparatul detectează un autovehicul care circulă cu o viteză mai mare decât limita maximă fixată de către operator.

„Sistemul poate fi detectat de către detectoarele radar, însă modul de funcţionare a sistemului nu oferă conducătorului auto timpul practic necesar pentru reducerea, instantanee, a vitezei de deplasare", a precizat comisarul şef Şoric.

Şapte radarele noi au fost repartizate la Serviciul Rutier judeţean, iar celelalte trei au fost date, câte unul, la la Biroul Rutier Piatra Neamţ, Biroul Rutier Roman şi Poliţia oraşului Bicaz. Trei dintre cele de la judeţ vor fi folosite pentru zona Piatra Neamţ, două pentru zona Roman, unul pentru zona Târgu Neamţ şi altul pentru zona Poiana Teiului.

Şoferii contravenienţi vor fi opriţi în trafic şi li se va înmâna doar procesul-verbal. Nu vor putea solicita să vadă înregistrarea şi nici dovada omologării metrologice a radarului, după cum a mai precizat Aurelian Şoric. Există însă şi posibilitatea ca vitezonamul să fie lăsat să îşi continue deplasarea, caz în care i se va trimite acasă, prin corespondenţă, formalităţile necesare pentru amendare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite