Neamţ: Nevoiţi să „taie“ pe diagonală intersecţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii spun că sunt nevoiţi să scurteze drumul şi pentru că interesecţia nu are patru zebre şi că semafoarele nu sunt bine setate. Ei riscă amenzi usturătoare.

Cea mai mare intersecţie din cartierul Precista se traversează adeseori în fugă şi chiar cu încălcarea regulilor de circulaţie. În zona unde străzile Liliacului şi Independenţei se intersectează cu bulevardul Decebal sunt trei marcaje rutiere, iar prioritatea la traversare este semaforizată.

„Intersecţia trebuie completată cu încă o trecere pentru pietoni. Nu de puţine ori am fost nevoit să traversez neregulamentar pentru a nu trece celelalte trei zebre marcate pe carosabil. În afară de nişte vopsea şi un indicator, nu cred că ar fi altă problemă“, spune George Cozma din cartierul Precista.

Fără undă verde pentru pietoni
Lipsa celui de-al patrulea marcaj rutier care să permită traversarea pietonilor le-a creat oamenilor obişnuinţa de a trece intersecţia în diagonală şi în pas alergător. „Semaforul nu are undă verde pentru pietoni decât câteva secunde şi de aceea «tăiem» interesecţia în diagonală. Dacă ar fi timp suficient sau dacă ar mai exista o zebră pe bulevard, paralelă cu cea existentă, nu am mai fi nevoiţi să fugim“, explică Adrian Coman, tehnician dentar. Pietreanul spune că, dacă trebuie să traverseze toate cele trei zebre marcate pe carosabil pentru a ajunge de pe o parte pe cealaltă a bulevardului, trebuie să se înarmeze cu răbdare şi să aibă cel puţin două minute la dispoziţie.

„Cheia“ intersecţiei este la o comisie a Primăriei
Sesizarea pietrenilor legată de problema traversării intersecţiei de la Gostat va  ajunge pe masa Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei. „O decizie nu poate fi luată decât după analiza situaţiei reclamate. Nu s-a stabilit încă data şi ordinea de zi a viitoarei şedinţe“, spune Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei. Până la luarea unei decizii cu privire la intersecţia din zona Şcolii „Elena Cuza“, pietonii care încalcă regulile de traversare trebuie să ştie că riscă amenzi drastice.

„Conform Codului Rutier, traversarea prin loc nepermis se sancţionează cu avertisment sau două-trei puncte de amendă de la 134 la 191 de lei“, spune inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite