Neamt: Muzică şi dans la Festivalul Majoretelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a cincea ediţie a concursului reuneşte sportive din întreaga ţară. Intrarea publicului la spectacol este gratuită, iar organizatorii promit un show de zile mari.

Festivalul Naţional al Majoretelor atrage din ce în ce mai multe tinere, numărul concurentelor din acest an ajungând la 331. „Ne bucurăm că a crescut numărul echipelor participante. La această ediţie sunt înscrise 25 de grupuri din Brăila, Vrancea, Buzău, Suceava şi Neamţ. La categoria copii (6-8 ani) şi la cadeţi (9-11 ani) sunt cinci echipe, la juniori (12-14 ani) avem nouă echipe înscrise, iar la seniori (15-19 ani) şase“, a precizat inspectorul Lenuţa Dabija, de la Direcţia Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ. Festivitatea de deschidere are loc mâine, de la ora 13.30, la Sala Clubului Sportiv „Ceahlăul“. Intrarea este liberă, aşa că toţi pietrenii sunt invitaţi să îşi susţină preferatele.


„Am fost şi anul trecut şi chiar m-au impresionat. Merg împreună cu băieţelul meu să o susţinem pe fetiţa unor prieteni de familie. Este foarte multă muncă şi chiar sunt de apreciat pentru efortul depus. Spectacolul de la noi seamănă cu ce am mai văzut prin filme“, a spus Carmen Socea.


216 medalii pregătite

Întrecerea organizată în oraşul de la poalele Pietricicăi are drept scop familiarizarea copiilor cu sportul. Participantele sunt cu atât mai motivate, cu cât echipa care asigură arbitrajul este formată numai din profesioniste. „Directorul concursului este Georgeta Donici, fost arbitru, Ioana Pele este arbitrul principal şi va fi secondată de Cornelia Rotaru de la Alba Iulia şi de Mihaela Jecherean de la Deva. Din Neamţ avem şase arbitre: Georgeta Tănase, Mărioara Cazacu, Doina Pârv, Anca Olaru, Ana Tăbăcaru şi Ileana Radu“, a adăugat Lenuţa Dabija.


Festivitatea de premiere va începe la ora 15.00 pentru participantele din primele două grupe de vârstă şi la ora 16.45 pentru junioare şi senioare. Pentru ocupantele primelor trei locuri de pe podium au fost pregătite 216 medalii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite