Neamţ: Modernizarea Cozlei începe cu o pârtie de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul modernizării Cozlei include o pârtie de schi pentru avansaţi şi un patinoar artificial
Proiectul modernizării Cozlei include o pârtie de schi pentru avansaţi şi un patinoar artificial

Proiectul, în valoare de peste 58 de milioane de lei, mai include un patinoar artificial, încă o pârtie pentru avansaţi şi un traseu de drumeţie.

Edilii speră ca până la sfârşitul anului să termine lucrările de amenajare a pârtiei pentru începători, primul obiectiv aflat pe lista de investiţii. „Acum suntem în etapa de obţinere a avizelor pentru a demara proiectul. Prima pe listă este pârtia pentru începători. Va fi amplasată pe versantul de Est al masivului Cozla, lungimea traseului va fi de 2.290 de metri, lăţimea de 30 de metri, iar diferenţa de nivel de 266,8 metri. Printre dotări se numără instalaţia de zăpadă artificială, maşina de tasat zăpada şi instalaţia pentru iluminatul nocturn“, a spus Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ. La baza pârtiei deja existente vor fi amenajate un patinoar artificial de agrement, cu o suprafaţă construită de peste 1.200 de metri pătraţi, şi un centru de închiriere a echipamentului sportiv.

„Trebuie făcute drumuri“
„Cred că cea mai bună investiţie în zonă este repararea drumului de acces, care am înţeles că este inclus în proiect. În rest, cred că degeaba se încearcă tot felul de proiecte de anvergură dacă nu se repară drumurile din oraş şi dacă nu le putem oferi musafirilor unităţi de cazare şi restaurante ca cele din oraşele turistice“, crede Andrei Darie, economist.

Pârtie pentru avansaţi
Pe lângă pârtia pentru începători, este proiectată şi una pentru avansaţi.  „Aceasta va fi amplasată pe versantul de Vest al masivului Cozla, cu o lungime a traseului de 800 de metri şi o lăţime de 30 de metri, iar diferenţa de nivel de 217 metri. Pârtia va fi dotată cu instalaţii de transport pe cablu (telescaun şi teleschi), instalaţie de zăpadă artificială, maşină de bătut zăpada, instalaţie pentru iluminatul nocturn“, a completat Vlad Tudor. Conform proiectului, amenajarea drumului de acces la baza pârtiei pentru avansaţi presupune reabilitarea străzilor Dimitrie Cantemir, Amurgului, Izvor şi Izvoraş.  Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite