Neamţ: Mii de turişti la Ziua Marinei din portul Bicaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă în acest an au lipsit zeul Neptun şi jocurile marinăreşti, mii de turşti din toate colţurile ţării au ales să petreacă la Ziua Marinei la „marea dintre munţi".

„Anul acesta nu au mai fost nici concursuri marinăreşti, nici «şcondrul cu purcel», cea mai antrenantă întrecere tradiţională. Nu am avut fonduri pentru organizarea unor astfel de manifestări şi nici agenţii economici nu au mai avut bani pentru sponsorizarea concursurilor", a declarat Constantin Catrioniu, primarul oraşului Bicaz.

image

Startul sărbătorii a fost dat la ora 10.00, cu ceremonialul religios dedicat marinarilor care şi-au pierdut viaţa la datorie. „Am respectat şi tradiţia defilării flotei navale prin faţa publicului care a fost prezent aici, dar şi scufundarea ancorei", a spus Alex Nichifor, şeful căpităniei portului Bicaz.

image

În rest, fiecare a avut program liber ales: de la picnicuri improvizate la marginea pădurii, la plimbări cu hidrobicicleta ori vaporaşul. „Am venit din Mureş în concediu. Stăm o săptămână aici, la Bicaz, şi astăzi ne-am plimbat cu vaporaşul şi am văzut şi noi cum arată sărbătoarea de Sfânta Maria din Moldova. Este frumos şi cred că mai venim şi-n alţi ani", a spus Daniela Felseghi.

image

Singurii nemulţumiţi au fost nemţenii, obişnuiţi cu spectacolul din anii trecuţi, şi care cred că singurul lucru bun a fost vremea frumoasă. „Nu s-a comparat cu festivităţile din alţi ani. Acum am stat, dar nu pot să spun că a fost cine ştie ce. Am adus şi copiii, dar nu au avut spectacol. Lipsa banilor se vede şi aici, din păcate. Măcar a fost o zi frumoasă", a ridicat din umeri inginerul Florin Câmpan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite