Neamţ: Medicii fac grevă în curtea spitalului judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua protestelor colective și-a făcut simțită prezența și în Neamț, unde deși vârful de lance al mișcărilor sindicale au fost protestele cadrelor didactice, nu au lipsit nemulțumirile altor categorii de bugetari.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Primii care și-au strigat doleanțele au fost medicii nemțeni, afiliați la Federația Sanitas. Astfel doctorii din cadrul SJU Neamț au asigurat astăzi între orele 9.00 și 13.00 numai cazurile urgente. Aproximativ 200 de protestatari au ieșit în curtea unității sanitare și au purtat banderole la mâini.

Lumea plânge prin saloane alături de bolnavi. Nu vrem să cadă guvernul, vrem să se accepte însă și alte soluții. Nu suntem de acord cu reducerea salariilor care sunt mai mici de 1.500 de lei", a declarat Angela Tofan, liderul sindical al Federației Sanitas.  

Şi angajaţii  Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au organizat în această dimineaţă un protest. Pentru a nu afecta activitatea de urgenţă, la acţiune vor participa doar angajaţii care lucrează în alte ture.

Activitate blocată la Finanțe, Agricultură și Mediu

Alături de conflictul colectiv de muncă declanșat de profesori s-au situat și alți angajați bugetari, care au fost în „grevă generală de o zi". În această situație au fost funcționarii publici care fac parte din sindicatele afiliate la „Cartel Alfa". Mai exact, astăzi au fost închise ușile Finanţelor, Gărzii Financiare, Protecţiei Copilului, Direcţiei Agricole, Staţiunii de Cercetare Secuieni, Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi la cea de Protecţia Mediului.

Angajații bugetari care nu s-au alăturat colegilor din întraga țară au fost cei din cadrul instituțiilor subordonate ministerului Muncii: Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde salariații au lucrat după programul normal.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite