Neamț: Medici amendați pentru generozitate la concediile medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru doctori generaliști au fost sancționați de o comisie a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru neregulile întâlnite în procedurile de acordare a concediilor medicale. Una dintre amenzi este de 5.000 de lei și a fost aplicată medicului din comuna Alexandru cel Bun.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ au refuzat să-i nominalizeze pe doctorii sancţionaţi şi nu au oferit nici date referitoare la cuantumul amenzilor aplicate, însă au precizat că amenzile au fost aplicate pentru că nu au fost respectate normele metodologice stabilite de Ministerul Sănătăţii.

Nu este acţiunea noastră, ci a Casei Naţionale. Au fost formate patru comisii care să verifice medicii prescriptori de concedii medicale, în fiecare zi. După părerea mea, acţiunea este benefică, pentru că banii pe care i-am fi dat pe concedii medicale se strâng pentru medicamente. Au fost verificaţi 200 de medici", a precizat juristul Valerică Frăţilă, preşedintele CAS.

Sancțiunile au venit ca urmare a eliberării certificatelor de concedii medicale fără parafă, lipsa declaraţiilor obligatorii din partea pacientului la data controlului, ori a unor documente de la angajator.

Cea mai mare amendă a primit-o medicul de familie al comunei Alexandru cel Bun. „Am luat amendă pentru că am prescris 14 zile de concediu medical şi nu 10 cât ar fi fost maxim. Nu am cu ce plăti amenda. Conform procesului verbal, în termen de 15 zile trebuie să achit amenda. Altfel, risc să-mi blocheze banii care intră pe cabinet ceea ce înseamnă că nu voi putea plăti salariile asistentei şi femeii de serviciu, utilităţile", a declarat  Ana C., medic de familie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite