Neamţ: Marcajele pun beţe-n roate şoferilor pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Introducerea sensurilor giratorii a făcut ca marcajele rutiere să nu mai reprezinte un punct de interes pentru administratorii străzilor din oraş.

Deşi de aproape cinci luni delimitarea benzilor pe sens, precum şi numărul lor s-a schimbat faţă de anul trecut, nimeni nu a încercat eliminarea definitivă a vechilor marcaje.

Stranierii blochează intersecţiile-problemă

În ultimele săptămâni, odată cu întoarcerea pietrenilor care muncesc peste hotare, traficul s-a transformat într-un coşmar. Ironia face ca tocmai acele intersecţii în care nu mai sunt vizibile liniile de vopsea să fie şi cele mai aglomerate. Una dintre ele este în faţa Spitalului Judeţean.

„Eu înţeleg circulaţia în sensul giratoriu. Ce nu înţeleg sunt benzile care ba sunt trei pe sens, ba sunt două, iar în apropiere de giratoriul de la Muzeu devin iarăşi trei. Situaţia este confuză, indiferent din ce ţară vii“, a spus Marius Cruşitu, care nu s-a obişnuit încă cu marcajele.

Nici cea din preajma Casei de Cultură nu este un exemplu mai fericit. „Chiar la intrarea în sensul giratoriu nu mai există niciun marcaj. Toţi cred că sensul are o singură bandă şi intră prea mult, blocând posibilitatea celor care se întorc în giratoriu. Poate, dacă s-ar vedea dungile albe, ar învăţa să conducă“, adaugă Gina Oniciuc.

Municipalitatea anunţă că are o soluţie, însă numai pentru jumătate dintre problemele semnalate. Vor fi înfiinţate zebre noi pe străzile din zona Aurora, Dimitrie Leonida, Piaţa Ştefan cel Mare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite