Neamţ: Mai multe borduri anti-parcare în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii spun că nu pot monta decât în anumite condiţii bordurile care împiedică parcarea maşinilor lângă zebră.

Montarea bordurilor vopsite în galben în preajma traversării de pe strada Petru Rareş a fost o măsură bine primită de către pietoni. Mai mult decât atât, Primăria a început să primeasă cereri de a extinde acest experiment la nivelul mai multor străzi, unde pietonii sunt expuşi riscului de accidente.

„Pe strada Orhei sunt două treceri de pietoni foarte periculoase: cea din faţa blocului T3 şi cea din faţa blocului V1. Şoferii parchează aici maşinile cu lunile, iar vizibilitatea este scăzută“, spune economistul Mihai Neamţu. El cere edililor să monteze sistemul inedit de protecţie pentru pietoni şi în zona reclamată unde, anul trecut, au avut loc patru accidente grave.

„Şoferii frânează în ultimul moment“

În ultimul dintre ele, petrecut pe 10 noiembrie, şoferul T. Vlad (33 de ani), din comuna Girov, nu a acordat prioritate de trecere şi a accidentat o minoră în vârstă de 15 ani, din Piatra Neamţ. Adolescenta se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, dar a fost văzută târziu de şofer. „Locuiesc în zonă şi văd mereu maşini care frânează în ultimul moment”, mai spune pietreanul care crede că această investiţie minimă ar preveni accidentele care au loc în zonă.

Alte zebre din Piatra Neamţ pe care pietonii se simt neprotejaţi la traversare sunt cele de pe Bulevardul Decebal, în zona „Laguna“, sau pe Bulevardul Dacia, în apropiere de complexul „Aurora“. 

Acordul Poliţiei, necesar

Reprezentanţii Primăriei spun că pot aplica această soluţie numai dacă nu este împiedicată circulaţia autovehiculelor, iar măsura poate fi pusă în practică doar cu avizul Poliţiei Rutiere. „Cererile vor fi analizate de reprezentanţii din Comisia Rutieră a Primăriei unde sunt şi reprezentanţii Poliţiei. Doar după o astfel de analiză se va putea decide dacă se pot amplasa borduri în vederea împiedicării parcării maşinilor lângă zebre“, a spus Ludmila Armaşu, de la Serviciul Comunicare al primăriei Piatra Neamţ..

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite