Neamţ: „Magazinele de vise“ sunt imune la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în ultimele două luni au ajuns la Urgenţe opt tineri intoxicaţi cu halucinogene, oamenii legii nu pot face nimic. Cele patru magazine unde se vând droguri funcţionează fără oprelişti iar, mai nou, fac şi livrări  la domiciliu.

După ce au fost închise cu mare tam-tam la începutul anului, prăvăliile care vând „ierburi legale“ s-au reîntors în forţă, speculând portiţele lăsate de lege. Practic, ordonanţa de guvern care reglementează acest gen de comerţ a publicat o listă lungă de substanţe interzise, a căror vânzare reprezintă infracţiune. Patronii „magazinelor de vise“ au găsit însă rapid ierburi şi substanţe halucinogene care nu se află pe respectiva listă şi care sunt, prin urmare, legale.

Şmecherii la limita regulamentului

De câteva luni, poliţiştii n-au mai închis niciun magazin şi n-au confiscat vreo mostră din produsele comercializate în voie. Din punctul lor de vedere, totul este legal.

„Nimeni nu a fost sancţionat pentru că nu au fost găsite spre comercializare substanţe incluse pe lista celor interzise“, a declarat agent Irina Andrei, din cadrul Serviciului Comunicare a IPJ Neamţ. Clienţii spun chiar că unii patroni ai magazinelor de vise, mai îndrăzneţi, profită de faptul că nimeni nu face analize la „marfă“. „Şeful unui astfel de magazin mi-a spus că nu este îngrijorat de controale. Nu se fac analize la produse pentru a vedea ce conţin exact. Important este ce pune pe etichetă“, spune Fabian, un consumator de „iarbă legală“.

Cele patru magazine căutate de amatorii de senzaţii tari sunt situate pe bulevardele Mihai Eminescu, Decebal, Republicii, iar ultimul se află pe strada Petru Rareş.

„Comandă acasă la prieteni“

Între timp, comercianţii şi-au extins afacerile şi oferă mereu promoţii şi facilităţi precum livrarea produselor la domiciliu. „Am văzut chiar astăzi un fluturaş care promova livrarea «etnobotanicelor» la domiciliu, la noi în oraş. Cunosc mulţi tineri, care de frica părinţilor care-i pot vedea intrând în magazinele acelea, îşi comandă tot felul de chestii acasă la prieteni sau când merg la petreceri“, a spus George, un elev de 17 ani.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite