Neamţ: Lucrări de mântuială pe şoseaua ocolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul finanţat din fonduri ISPA are un termen de garanţie de patru ani, dar primele cratere au apărut după mai puţin de o lună de la inaugurare.

Bulevardul 9 Mai este, în opinia celor mai mulţi şoferi, dovada unor lucrări făcute în bătaie de joc. După câteva luni de chin pentru conducătorii auto din cauza societăţii Apa Serv care a lucrat la schimbarea reţelei de canalizare a oraşului, starea părţii carosabile lasă mult de dorit.

Amenajarea şoselei de centură a costat aproximativ 7 milioane de euro, fonduri europene. La începutul lunii august lucrările au primit aviz favorabil din partea comisiei de verificare, deşi asfaltul nu a fost nici măcar turnat uniform.

„Este mai rău ca la ţară“

„Comisia a fost formată din membri ai Consiliului Judeţean, ai Primăriei Piatra Neamţ şi specialişti din cadrul societăţii noastre“, a declarat Bianca Ivaşca, purtător de cuvânt al societăţii Apa Serv.

Avizul favorabil dat de comisie nu-i încântă pe şoferii care tranzitează zilnic zona. „Merg în fiecare zi pe aici pentru că distribui marfă. Este un chin. Parcă merg pe un drum de ţară care este asfaltat. Sunt denivelări uria-şe şi de la volan te simţi mai rău ca în căruţă“, spune Ionuţ Baciu, agent de vânzări.

Şefii societăţii Apa Serv, care au coordonat lucrările, susţin că buni de plată sunt cei de la firma care a construit drumul, TLSIT. Termenul de garanţie este de patru ani, însă asfaltul a cedat în mai puţin de o lună de la inaugurare.

Treceri de pietoni marcate la cerere

„Săptămâna asta s-a surpat o groapă imensă în locul unde este asfalt nou, chiar lângă sensul giratoriu. Nu credeam că este posibil la o perioadă atât de scurtă de timp“, s-a plâns Sorin Pavel, şofer.

Cei mai mulţi conducători auto se gândesc cu groază la viteza cu care se degradează şoseaua. „Dacă după o lună de zile asfaltul arată aşa, peste un an se va scufunda la jumătate de metru“, crede Viorel Cozma, taximetrist.

Deşi lucrarea finalizată a fost recepţionată la debutul lunii august, trecerile pentru pietoni au fost marcate abia după 20 de zile şi doar la insistenţele pietrenilor. „S-a procedat la marcarea variantei pentru că s-au primit foarte multe cereri din partea pietonilor“, completează Bianca Ivaşca.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite