Neamt: Locurile de joacă, distruse de vandali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a trimis 14 poliţişti comunitari să vegheze asupra parcurilor de joacă ale copiilor şi a promis crearea altora noi.

Puţine sunt parcurile de joacă ce au scăpat de furia vandalilor, care fie şi-au scrijelit declaraţiile de dragoste pe bănci, fie au ales să-şi verse nervii pe leagăne. În septembrie 2009, un parc de joacă din cartierul Dărmăneşti a fost chiar incendiat. „În oraş sunt amenajate 44 de locuri de joacă pentru copii, 40 dintre acestea fiind în cartiere şi patru la ştrand. În ultima perioadă au fost reparate patru astfel de spaţii, iar costurile lucrărilor s-au ridicat la 7.000 mii de lei“, ne-a declarat Radu Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.

Atacuri în centrul oraşului
În general, parcurile din centrul oraşului au fost cele mai distruse, dar prezenţa poliţiştilor din ultima vreme a mai alungat vandalii. „Avem 14 oameni care acţionează pe raza întregului oraş, organizaţi în trei echipe. Băieţii rebeli se adună în continuare mai ales în centru şi mai încearcă să-şi arate forţa pentru a impresiona domnişoarele“, ne-a spus Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare. În cazul în care sunt prinşi, cei care atentează la obiectele din parcuri  riscă să primească amenzi cuprinse între 300 şi 500 de lei şi să se aleagă şi cu dosar penal pentru distrugere.

Pericol pentru cei mici
Părinţii spun că nu de puţine ori s-au ciocnit de adolescenţii care se adună în parcurile dintre blocuri cu pet-uri de bere şi sunt recalcitranţi în momentul în care sunt rugaţi să se retragă. „Eu stau în cartierul Precista şi am un băieţel de trei ani.  Cei care se strâng în parc sunt destul de periculoşi şi nu avem curajul să ne punem cu ei“, a spus Anamaria Rusu, croitoreasă.

Municipalitatea a promis că va aloca noi fonduri pentru repararea parcurilor de joacă pentru copii. „Vom începe repararea mai multor parcuri de joacă din cartierul Precista. Totodată, primăria şi-a propus să facă alte patru noi parcuri: în cartierul Speranţa, lângă grădiniţă, pe Aleea Ulmilor, pe bulevardul Decebal şi pe strada Dărmăneşti“, a adăugat Radu Tudor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite