Neamţ: Licitaţie pentru terenurile din zona lacului Cuejdel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Lacul Cuejdel este cel mai mare baraj natural din ţară
Neamţ: Lacul Cuejdel este cel mai mare baraj natural din ţară

Primăria Gârcina vrea să transforme zona din împrejurimile lacului Cuejdel, cel mai mare baraj natural din ţară, într-una cu adevărat turistică.

Cei interesaţi de construirea unei case de vacanţe, a unei pensiuni ori pur şi simplu de a avea un loc de refugiu în natură au acum ocazia de a-şi cumpăra parcele de teren în imediata apropiere a lacului. Preţul pentru un metru pătrat este de 20 de lei, doritorii putând opta pentru parcele de 500 sau de 1.000 de metri pătraţi.

Pentru dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic, Primăria Gârcina a semnat deja un parteneriat cu membrii Consiliului Judeţean Neamţ, care presupune reabilitarea drumului ce face legătura între Gârcina şi lacul Cuejdel, dar şi amenjarea de puncte de observaţie în jurul lacului, de grupuri sanitare pentru turişti şi de puncte de colectare a deşeurilor.

Totodată, planurile de dezvoltare includ amenajarea unei zone de campare pe o suprafaţă de 10 hectare în zona lacului şi a unor piste de cicloturism. Va fi modernizată şi calea ferată destinată transportului feroviar de interes turistic, traseul care va fi parcurs de mocaniţă incluzând localităţile Valea Viei-Oprişeni-Gârcina-Cuejdiu-Matieş, cu staţia de sosire la trei kilometri distanţă faţă de lacul Cuejdel.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite