Neamţ: Liber la schi pe Cozla, de pe 18 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startul distracţiei va fi dat de trupa Provincialii care va susţine un concert la igluul de lemn amenajat pe munte. Administratorii pârtiei spun că au o nouă strategie pentru a atrage cât mai mulţi schiori la Piatra Neamţ.

Schiorii care au urcat pe Cozla iarna trecută nu au fost mulţumiţi de condiţiile oferite pentru practicarea sporturilor de iarnă. „Erau probleme cu pietrişul de la baza pârtiei, care zgârâia schiurile, iar sus nu am găsit niciun local acoperit, să putem bea un ceai cald sau un pahar cu vin fiert“, a zis Lucian Bârsan, schior amator.

Administratorii pârtiei spun că au încercat să elimine toate minusurile în acest sezon. „Turiştii vor descoperi că am reamenajat pârtia, mai ales în ceea ce priveşte sistemele de protecţie de la baza pantei, unde au fost probleme în trecut. Pe platformă vor descoperi spaţii comerciale, trei restaurante şi un iglu din lemn, unde vor avea loc spectacole. Până la mijlocul lunii sperăm să terminăm toate lucrările“, a declarat Andrei Dina, directorul societăţii care administrează pârtia.

Dacă vremea va fi propice, pârtia va fi deschisă pe 18 decembrie. „Vom inauga igluul de pe Cozla cu un spectacol la care sunt invitaţi Răzvan şi Dani şi unde va concerta formaţia Provincialii. Totodată, vom avea şi un spectacol de artificii pe muzică şi proiecţii media pe munte“, a precizat Nicoleta Husaru, organizatorul evenimentelor din decembrie.

Cartele pentru schiori

Pentru o plimbare cu tele-scaunul, turiştii au plătit anul trecut 10 lei, iar pentru 10 călătorii abonamentul a fost de 50 de lei. Acum administratorii plănuiesc să includă în acest preţ şi accesul la pârtia de tubbing şi la telegondolă.

„Nu vom mări tarifele, în schimb vom introduce o cartelă cu puncte, care să permită accesul şi pe pârtie şi la tubbing şi la telegondolă. Astfel de cartele sunt folosite în toate locaţiile unde se schiază. Acum se lucrează la schimbarea soft-ului şi vom calcula valoarea unui punct astfel încât să nu majorăm tarifele din 2009“, a adăugat Andrei Dina.

Concurs de fotografii

În vacanţă, nu uitaţi să aveţi la dumneavoastră şi aparatul de fotografiat.

„Pe 18 decembrie lansăm şi concursul de fotografii «Click pe Cozla», care se va încheia pe 21 ianuarie, odată cu Salonul Naţional de Fotografie, pe care-l vom găzdui la Piatra Neamţ“, a precizat Nicoleta Husaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite